Kent Haberleri

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek? Ev, iş yeri, arsa alanlar şimdi göz atın!

TOKİ tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almayı isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için yüzde 25 indirim kampanyası 24 Nisan'da başlatılmıştı. Peki TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek?Aktarılan son dakika detayları kapsamında, arsa alıcıları içinde yüzde 12

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, bu sene de borcunu peşin ödeyerek tapusunu hemen almayı isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim kampanyasını başlattı.

Aktarılan son dakika detayları kapsamında, arsa alıcıları içinde yüzde 12.5 oranında indirim fırsatı sunuluyor. 

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek? Ev, iş yeri, arsa alanlar şimdi göz atın!

TOKİ'den konut, iş yeri ve arsa alanların merakla beklediği yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da faydalanabilecek. Borçlarının tümünü kapatamayacak olan vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmayacak şekilde, yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirimden yararlanacak. 

TOKİ'den konut, iş yeri ve arsa alanların yüzünü güldüren bu kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının, 24 Nisan 2023– 18 Mayıs 2023 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunması gerekiyor. 

Belirtilen tarihler dışında yapılacak borç kapatmalarda indirim fırsatından yararlanılamayacak. 

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek? Ev, iş yeri, arsa alanlar şimdi göz atın!

TOKİ İndirim kampanyası kapsamında, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ilişkin taksit ödemelerinin gerçekleştirilmiş olması gerekiyor. Aynı zamanda, alıcının geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu da bulunmamalı. 

Merakla beklenen indirim kampanyasından, geri ödeme taksitleri 2021 yılı sonuna kadar başlayan konut ve işyeri alıcıları için faydalanma imkanı sunuluyor. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığına ödenmesi gereken taksit sayısı 12 ve daha düşük olan  konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak.

TOKİ indirim kampanyasından faydalanmak steyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanma fırsatı yakalayacak. 

TOKİ ARSA İNDİRİMİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR? 

Vatandaşlardan gelen yoğun talepler nedeniyle, geri ödemeleri devam eden arsa satışları kapsamında da yüzde 12,5 indirim uygulanacak. Söz konusu bu kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar 24 Nisan – 12 Mayıs 2023 tarihleri arasında başvurularını yapabilecek. 

TOKİ arsa indirim kampanyasından, geri ödeme taksitleri 2022 yılı Haziran ayının 30’uncu gününe kadar başlamış olan arsa alıcıları faydalanabilecek. 

Ayrıca arsa alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak olan borç bakiyelerini, 24 Nisan 2023 – 12 Mayıs 2023 tarihleri arasında satış işlemlerini  yaptıkları TC Ziraat Bankasından öğrenebilecek ve borçlarını ödeyebilecek. Kalan taksit sayısı 12 ve daha düşük olan arsa alıcıları indirim kampanyasından yararlanamıyor. 

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Bu rakamları görenler başından vurulmuşa döndü! 1 Mayıs 2023 altın fiyatları

Bankalar neden kredi musluklarını kapattı? İşte İş Bankası Genel Müdürü Aran’dan çarpıcı açıklamalar…

Emekli ve asgari ücretliler bu rakamlara bakın! Asgari ücret 11 bin TL'yi geçecek! Diğer maaşlar tam bu kadar artacak