Toki

TOKİ’de sabit ödeme var mı?

TOKİ sosyal konut projeleri ve kura çekimi şu sıralarda gündemde yer alan konulardan biridir. Peki TOKİ’de sabit ödeme var mı? İşte detaylar!Başvuru yapılırken 2+1 ve 3+1 daireler için başvuru yapılmaktadır

TOKİ sosyal konut tipleri bilindiği gibi 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacaktır. Başvuru yapılırken 2+1 ve 3+1 daireler için başvuru yapılmaktadır. Yapılacak ilk çekiliş ile dairelerin kimlere çıkacağı belirlenecek ve sonrasında da belli olan hak sahipleri konut Belirleme Kurasına katılacaktır. Bu kura ile konutlar belirlenecektir.

Peki TOKİ’de sabit ödeme var mı, TOKİ evleri kaç senede ödeniyor? İşte TOKİ sosyal konut projesine dair merak edilip yöneltilen bazı sorular ve yanıtları…

TOKİ EVLERİ KAÇ SENEDE ÖDENİYOR?

TOKİ sosyal konut projesi çatısı altında yapılacak evlere dair birbirinden farklı sorular soruluyor ve yanıtların da gelmesi merakla bekleniyor. TOKİ’den yapılan duyuruya göre hak sahiplerine konutlar yüzde 10 peşinat ile ve 240 ay vade imkanı ile satışa çıkarılacak.

TOKİ’DE SABİT ÖDEME VAR MI?

TOKİ’de sabit ödeme var mı vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. Yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile TOKİ evleri satılacaktır.

Hak sahiplerinin konutlarına ait borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında yani yılda iki kez olacak şekilde bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı baz alınarak İdarece tespit edilen oranda bir artırıma gidilecektir. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibari ile başlatılacaktır.

TOKİ SOSYAL KONUT KURA TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?  TOKİ KONUT KURA TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

TOKİ sosyal konut kura tarihleri merakla bekleniyordu. Sonunda bu konuda açıklama geldi. Bu konuya dair detayları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük, sosyal konut projesinin içinde yer alan “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde konutların ilk kuralara olarak çekilecek illeri ve tarihleri tek tek açıkladı. Vatandaşların merakla beklediği ilk TOKİ kuraları, 7 Kasım Pazartesi günü Şırnak ve Ardahan illerinde başlatılacağını duyuruldu.

Elektrik borcu olanların dikkatine! Yeni enerji paketi yolda!

Kiracı kaç kez kira ödemezse çıkarılır?