26 / 06 / 2024

TOKİ'den 11 şehre 600 bin yeni konut geliyor! Kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ'den 11 şehre 600 bin yeni konut geliyor! Kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin yıktığı 11 kentte toplamda 600 bin konut yapmayı planlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, ihtiyaç fazlası konutları depremzede kiracılara verecek.



Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin yıktığı 11 kenti ayağa kaldırmak amacıyla konut hamlesi başlatan hükümet, depremzede kiracıların da yüzünü güldürecek bir adım atma hazırlığında. Yapım çalışmalarına başlanan kalıcı konutlardan ihtiyaç fazlası olanlar depremzede kiracılara verilecek. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre kalıcı konutların hak sahiplerine dağıtımı sonrasında net konut sayısı ortaya çıkacak. Sonrasında da deprem bölgesinde afet sırasında kiracı olup konut almak isteyenlerden başvurular alınacak.

İLK ETAPTA KURAYA BAŞVURULABİLİR

Yeni Şafak'tan Mehmet Güney imzalı habere göre söz konusu konutlar için başvuru süreci netleşmemekle birlikte 6 Şubat depremlerinde konutları yıkılan, ağır hasar ve orta hasar alan konutlar yaşayan kiracılara öncelik tanınacak. Gerekli başvurulardan sonra evi yıkılmış, ağır, orta hasarlı konut sahiplerinin konteynerde ya da kira desteği alarak konutta kalıp kalmadığına bakılacak. Başvuruların belirlenmiş olan konut sayısının üzerinde olması durumunda da ilk etapta kuraya başvurulacak.

TOKİ den 11 şehre 600 bin yeni konut geliyor! Kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

BAŞVURULAR ÇEVRİMİÇİ

Deprem sonrası farklı bölgelere taşınanların da başvuru yapabilmesi amacıyla söz konusu başvuruların çevrimiçi alınması da gündemde. Bölgede halen ikamet edenler de  bizzat ilgili kurumlara başvurulabilecek. Başvuruda kiracıların hane halkı sayısı, gelir düzeyleri, yaş, şehit engelli ve gazi yakını gibi kriterlere bakılabileceği kaydedilirken merak edilen tüm detayların da çalışmanın sonucunda netleşmesi bekleniyor.


KİRA ÖDER GİBİ EV

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenen 11 şehirde rezerv alanlarda yapılan konutlar normal sayıdan daha fazla yapılıyor ve yerinde dönüşüm projesi ile beraber TOKİ’den vazgeçen yurttaşlar bulunuyor. Edinilen bilgiye göre rezerv alanlardaki evler ve yerinde dönüşümün dışında açık kalması halinde de ek konutlar yükselecek. Konteynerde kalan kiracılara kira desteği verilmiyor. Kira desteği alan kişiler konteyner da yer almıyor. Konut verilecek kiracıların ödeme planının hak sahipleri ile aynı olması bekleniyor. Buna göre kiracılar kira öder gibi konut sahibi olacak. Yapılacak çalışmanın bayram tatilinden sonra açıklaması bekleniyor.


600 BİN KONUT İNŞA HALİNDE

6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden sonra kalıcı konutlar için düğmeye basan hükümet iki sene içerisinde yaklaşık olarak 600 bin konutu tamamlamayı hedefliyor. Geçen zaman içerisinde inşa edilen konutlar parça parça hak sahiplerine teslim ediliyor. Bu çerçevede bu sene sonuna kadar 200 bin konutun teslim edilmesi planlanıyor. 

 

Konut fiyatları bu sene ne olur; yükselecek mi, düşecek mi?

İstihdamda erime devam ediyor! İnşaat sektöründe çalışan sayısı azalıyor!

En düşük emekli maaşı zammında yeni gelişme: Kök maaşa seyyanen zam formülü gündeme geldi! 


Geri Dön