29 / 06 / 2024

TOKİ'den 22 yılda 1 milyon 365 bin 610 konut!

TOKİ'den 22 yılda 1 milyon 365 bin 610 konut!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada TOKİ'nin 22 yılda toplamda 1 milyon 365 bin 610 konut inşa ettiğini söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın son 22 senede dar gelirli vatandaşlar için toplamda 1 milyon 365 bin 610 sosyal konut inşa ettiğini dile getirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki açıklamasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın özellikle 6 Şubat tarihinde meydana gelen asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerinde çok iyi bir sınav verdiğini belirterek depremde hiçbir  TOKİ  konutunun yıkılmadığını dile getirdi.

'90 BİN KİŞİLİK İŞÇİ ORDUMUZLA SAHADA ÇALIŞIYORUZ'

Sabah'tan Ali Altuntaş imzalı habere göre Bakan Mehmet Özhaseki, açıklamasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın şantiye ve çalışan sayısına da değindi. Bakan Mehmet Özhaseki açıklamasında "Toplamda 874 şantiyede 90 bin kişilik işçi ordumuzla sahada çalışıyoruz. Yurttaşlarımız için sağlam ve güvenli konutlar üretiyoruz." ifadelerini kullandı.

TOKİ den 22 yılda 1 milyon 365 bin 610 konut!

Açıklamasında üretilen sosyal konutların yoğun talep gördüğünü dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki; sosyal konutların dışında afet konutu ve köy evi yaptıklarını, kentsel dönüşümle de riskli ve sağlıksız yapı stokunu yenilediklerini söyledi.

'MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ'

Bakan Mehmet Özhaseki konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye'nin her bir köşesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle sosyal konutlarımızı üretmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın; "Biz yalnızca dört duvar yapmıyoruz. Yalnızca betondan, tuğladan ibaret yapılar yapmıyoruz. Biz, insanımıza huzurla yaşayacağı bir yuva kazandırıyoruz. İnşa ettiğimiz her konutla mutlu aileler, sağlıklı bireyler ve dolayısıyla huzurlu toplum hedefimize hizmet ediyoruz." ifadelerini kullandığı açıklamasında Bakan Mehmet Özhaseki, yalnızca konut üretmediklerinin altını çizdi. Okul, sağlık ocağı, cami, yurt, hastane, çarşı, meydan, yeşil alan ve park da inşa ettiklerini dile getiren Bakan Özhaseki, modern şehir yaşamı içinde eskimeye yüz tutan mahalle kültürünü yaşatacaklarını söyleyerek konutları şehirlerin tarihî ve kültürel dokusuna uygun şekilde yaptıklarını söyledi.

'TOKİ İLE KONUTLAR YUVAYA DÖNÜŞTÜ'

Bakan Mehmet Özhaseki ayrıca açıklamasında TOKİ'nin sosyal konut üretimine 81 ilde devam ettiklerini dile getirerek, "Türkiye'nin her bir köşesinde TOKİ ile konutlar yuvaya dönüştü." ifadelerini kullandı.

 

Japon Uzman Yoshinori Moriwaki 'deprem riski var' diyerek, dört bölgeyi uyardı!

STK'lar "Tiny House"lara tepki gösterdi! Tiny House'lar tarım arazilerini işgal ediyor...

Şekerbank personel alımı yapacak! 


Geri Dön