Toki

TOKİ’den 32 şehirde yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade fırsatıyla arsa satışı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 32 şehirde yer alan arsaları yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade fırsatıyla satışa çıkardı. 


Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan dar gelirli vatandaşları düşük taksitler ve düşük peşinatlarla konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) şimdi de arsa satacak.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında yer aldığı toplamda 32 şehirdeki  173 arsayı satışa çıkardı. Ayrıca İstanbul’da bulunan bir rekreasyon alanının da kiraya verileceği belirtildi.

Muhammen bedelleri 6 milyar 652 milyon 259 bin 73 Türk Lirası şeklinde olan olan toplam 6 milyon 887 bin 928 metrekare büyüklüğündeki Ankara, Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Elazığ, Erzincan,  Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Giresun, Hatay, Isparta, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırşehir, İstanbul,  Kocaeli, Malatya, Mersin,Muğla, Muş, Niğde, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak ve Van’da yer alan toplamda 173 arsa, açık artırmayla satılacak.


Paylaşılan detaylara göre mega kent İstanbul’da da bir rekreasyon alanının kiraya verileceği söz konusu açık artırma, 29 Ağustos 2024 tarihinde saat  10:30 saatinde gerçekleştirilecek.

Yatırımcılar tarafından adeta dört gözle beklenen oturumlar, Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Hizmet Binasında gerçekleştirilecek. Ayrıca internetten de "www.emlakyonetim.com.tr" teklif verilebilecek.

YÜZDE 25 PEŞİNAT, 48 AY VADEYLE ARSA FIRSATI



Konut, ticaret, sanayi, plansız arsalar, sosyal kültürel tesis alanları ile akaryakıt istasyon alanları niteliğine sahip olan  arsalara alıcılar, yüzde 25 peşinat, 48 ay vade ile sahip olmak mümkün.

Satışa çıkarılan ve yatırımcılar tarafından da yakından takip edilen söz konusu bu arsalar arasında Ankara Etimesgut’ta rekreasyon ve konut alanları, Bayburt’ta tarım ve hayvancılık tesis alanları, Diyarbakır’da konut ve ticaret alanları, İstanbul’da konut ve rekreasyon alanları, İzmir’de sanayi depolama alanları ve konut alanları yer alıyor.

Söz konusu satışa ilişkin detaylı bilgiye "www.toki.gov.tr" ile "www.emlakyonetim.com.tr" internet adreslerinden ve 444 86 54 numaralı telefondan ulaşmak mümkün.

 

ATEM Başkanı Akçam: Konut üretimi düşüyor!

100 metrekarelik müstakil ev yaptırmanın maliyeti ne kadar? 

Devlet, iki sene üst üste ekilmeyen tarım arazilerini kiraya verecek!