28 / 04 / 2024

TOKİ'den 500 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ'den 500 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konutlarını birçok ilde kurasız olarak satışa çıkardı. Alt gelir grubu için sunulan bu evlerin aylık taksiti  500 TL'den başlıyor.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından sunulan kurasız açık konut satışlarında satılık listesinde yer alan konut sayısı azaldı. Takvim'de yer alan habere göre, dar gelirli aileler için satılan konutlarda ikamet şartı aranmamakla birlikte 10 bin TL peşinat isteniyor. 3+1 veya 2+1 dairelerin yer aldığı satış için başvuruşlar TOKİ'nin web sitesinden yapılıyor. 

 TOKİ tarafından 115 bin TL'den satışa sunulan konutları için 180 ay vade ve aylık 565 TL taksit ödeme planları sunuluyor.  TOKİ  alt gelir grubuna vereceği kurasız konut projesini 2+1 özellikli daireler için yapacak.

Kurasız açık satış konut satışlarının Kırıkkale Yuva Projesi'nden yapılacağı bilgisi paylaşıldı. TOKİ Başkanlığı bu projeden toplam 251 adet ev satışını kurasız olarak gerçekleştirecek. TOKİ kurasız konut başvurusu hangi banka üzerinden yapılacak araştıran vatandaşlar için duyuruda şu bilgiler paylaşıldı; "Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 251 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 30 Kasım 2020 - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Açık Satışa sunulacaktır." denildi. Kurasız konut satışları başvuru önceliğine göre yapılacak. 

KURASIZ KONUT SATIŞI ÖDEME TABLOSU 

TOKİ Başkanlığı yaptığı açıklamada, 251 konutun tamamını 2+1 olarak satışa sunacak. Kurasız konutların büyüklüğü 75 metrekare olarak açıklanırken, TOK Başkanlığı bu konutların net olarak 59 metrekare olduğunu da duyurdu. Kurasız konut satışlarının 115 bin TL ile 154 bin TL arasında değiştiğini duyuran TOK başkanlığı, taksitlerin 565TL gibi rakamlardan yapıldığını da açıkladı.

TOKİ den 500 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ Konut Başvurusu Nasıl Yapılıyor?

TOKİ konut başvuruları; Ziraat Bankası ve Halk bankası şubelerinden yapılacak. Başvurular 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapılacak. Alıcılar, açık satışın başladığı günden itibaren yüzde 10 – 12 – 15 ve yüzde 25 peşinat seçeneklerinden yararlanabilirler.Vade seçenekleri ise; 96 aydan 240 aya kadar değişiklik gösteriyor.

TOKİ Başvurusu İçin Gereken Şartlar;

-18 yaşından büyük olması,

-Vatandaşlık kimlik numarası,

-Türk vatandaşı olması,

-Fotoğraflı nüfus cüzdanı

TOKİ'DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR, BAŞVURU NASIL YAPILIR? 

TOKİ'den ev sahibi olmak ve konut satın almak isteyen vatandaşların https://www.toki.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlara ulaşarak, ilanın başvuru şartlarını inceledikten sonra belirlenen peşinatı Halkbank ya da Ziraat Bankası'na yatırması gerekecek. TOKİ'nin belirlediği tarihlerde başvuru formu ve peşinat olarak yatırılan tutarın dekontu ile başvurması yeterli.

TOKİ AÇIK SATIŞ DUYURULARI 

TOKİ açık satışları 6 ayda bir web sitesinden yayınlansa da bu durum talebe göre değişkenlik gösterebiliyor. Talebin çok olması durumunda açık satış duyurusunun süresi kısalabiliyor.
 

TOKİ, 975 bin konuttan 438 binini dar ve orta gelirliler için inşa etti!

TOKİ 17.2 milyar TL'lik 60 bin konut inşa etti!


Geri Dön