28 / 09 / 2024

TOKİ’den Ankara ve İstanbul dahil 47 ilde 397 konut ve iş yeri satışı! Yüzde 15 ve yüzde 25 peşinatla!

TOKİ’den Ankara ve İstanbul dahil 47 ilde 397 konut ve iş yeri satışı! Yüzde 15 ve yüzde 25 peşinatla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 47 ilde 397 konut satışı yapılacağı açıklandı. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar…





Türkiye’nin 81 ilinde yeni konut projeleri hayata geçirecen ve dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 47 ilde 397 konut satışı yapılacağı açıklandı. 

Peki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hani şehirlerde konut ve iş yeri aracak? TOKİ’nin 397 gayrimenkul satışı hangi tarihlerde yapılacak? İşte pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan o soruların yanıtları…

TOKİ’den Ankara ve İstanbul dahil 47 ilde 397 konut ve iş yeri satışı! Yüzde 15 ve yüzde 25 peşinatla!

Başvuru için teminat yatırılması gerekiyor. İşte belirlenen teminat miktarları:
Muhammen bedeli 699 bin 999 Türk Lirası’na kadar olanlar için 40 bin Türk Lirası


Muhammen bedeli 700 Türk Lirası – 1 milyon 499 bin 999 Türk Lirası  arası olanlar için 100 bin Türk Lirası 


Muhammen bedeli 1 milyon 500 bin Türk Lirası  – 3 milyon 999 bin 999 Türk Lirası arası olanlar için 200 bin Türk Lirası 


Muhammen bedeli 4 milyon Türk Lirası  ve üzerinde olanlar için 500 bin Türk Lirası .

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından verilen detaylara göre ayrıca, katılım teminatını yatıran kişiler, başvurularını T. Halk Bankası veya T.C. Ziraat Bankası şubelerinden yapabilirler. Söz konusu başvurunun tamamlanması için teminat dekontu ve gerekli belgeler Emlak Müzayede’ye iletilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın satışa sunduğu konutlar şu şehirlerde yer alıyor: Erzincan, 
Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Samsun, Eskişehir, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Nevşehir, Ordu, Siirt, Tokat, Uşak, Erzurum, Kars, Tunceli.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı satışa sunduğu iş yerleri şu şehirlerde yer alıyor: Ankara, 
Adıyaman, Ağrı, Artvin, Aydın, Düzce, Mardin, Erzincan, Gaziantep, Isparta, Kars, İstanbul, Karaman, Manisa, Siirt, Şanlıurfa, Yalova, Zonguldak, Afyonkarahisar, Bursa, Denizli, Giresun, Malatya, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Osmaniye, Trabzon.

Konutlar için ödemeler yüzde 25 peşinat ve 72 ay vade ile yapılacağı belirtilirken, işyerleri için yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade imkanı sağlanacak. Yatırımcıların merakla beklediği açık artırmalar 16-17 Ekim’de gerçekleştirilecek. 

 

Borsa İstanbul'da bu hafta en çok kazandıran yatırım araçları hangileri oldu?

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 'Tarihinde 7'den büyük depremler oldu' diyerek, o şehir için yapılaşma uyarısı yaptı!

Vakıflar, İstanbul ve Tekirdağ'daki 55 gayrimenkulü kiraya veriyor!


Geri Dön