Toki

TOKİ'den Ankara'ya 139 konutluk yeni proje müjdesi! Temeli atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ankara'da 139 konutluk yeni proje inşa edecek. İşte detaylar... Toplu Konut İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesinde yer alan son dakika bilgilerine göre, bu çerçevede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından söz konusu bölgeye toplamda 8 bloktan oluşan 139 konutluk ve 67 araçlık otoparkı içeren bir proje yapılacağı belirtildi

Geçtiğimiz sene Mayıs ayında başkent Ankara'nın Çankaya ilçesi İleri Mahallesi’nde başta Açelya Apartmanı olmak üzere toplamda 11 bina, istinat duvarının çökmesi sebebiyle riskli duruma geldi. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesinde yer alan son dakika bilgilerine göre, bu çerçevede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından söz konusu bölgeye toplamda 8 bloktan oluşan 139 konutluk ve 67 araçlık otoparkı içeren bir proje yapılacağı belirtildi.

Söz konusu projenin temel atma törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, bazı milletvekilleri, hak sahibi vatandaşlar ile diğer ilgililer katılım sağladı.

Temel atma töreninde önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara ili Çankaya ilçesi, İleri Mahallesi'nde yapılan kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, heyecanla beklenen dönüşümü burada başlattıklarını dile getirerek, yüzde 30'luk kısmı tamamlanan konutları kısa sürede hak sahiplerine rızaları çerçevesinde teslim edeceklerini dile getirdi.

Yine aktarılan son dakika bilgilerine göre, çocukların mutlu hayaller kuracağı, geleceğe çok daha güvenle bakacağı yeni yuvaların tüm aileler için hayırlı olmasını eden Bakan Murat Kurum,  yaptığı açıklamada Ankara'yı 'Güçlü Türkiye'nin Güçlü Başkenti' yapmak için, dünya başkentleri arasında en üst sıralara taşımak için, vatandaşımızın beklediği mega projeleri de bir bir hayata geçirdiklerini söyledi. Yaptığı açıklamada bugün başkentimizde tam 91 bin konutumuzu vatandaşlara ve hemşehrilere teslim ettiklerini kaydederek, başkent Ankara'nın her yerinde kentsel dönüşüm diyerek, tüm ilçelerimizdeki binlerce sağlıksız yapıyı hızla dönüştürdüklerini kaydetti.

Bakan Murat Kurum ayrıca yaptığı açıklamada söz konusu yeni sosyal konut projelerini inşa etmeye devam ettiklerini kaydederek, önümüzdeki ay itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimize, vatandaşımıza vereceği büyük bir müjdeyle yeni konu projelerini duyuracaklarını bildirdi. 

"Yılsonuna kadar tamamlanacak"

Yine aktarılan detaylara göre, Açelya Apartmanı ve çevresinde yer alan toplamda 11 binada istinat duvarının çökmesi sebebiyle riskli bir durum oluştuğunu dile getiren Bakan Murat Kurum, o gün alınan önlemlere ve sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. 

Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada bütün afetlerde olduğu gibi, yaşanan üzücü hadiselerden sonra da burada olduklarını kaydeden Murat Kurum, gerçekten salgın şartlarına rağmen, projemizi, ihalemizi TOKİ başkanlığı eliyle hızlı bir şekilde yaptıklarını kaydederek, "Tüm dünyada yaşanan tedarik zincirine rağmen, bugün hep birlikte 8 blokta, 139 konut, 67 araçlık otoparktan oluşan yeni yuvalarımızı yapıyoruz." diye konuştu.

Yaptığı açıklamada vatandaşların kalan ödemelerinin "kira öder gibi" yapılacağını kaydeden Bakan Kurum, "Yılsonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Yılsonuna kadar siz değerli hemşehrilerimize konutlarımızı teslim edeceğiz." diyerek, bittiğinde de Çankaya'nın İleri Mahallesi'nin en güzel, en sağlam, en güvenli konutları haline geleceğini kaydetti.

Proje 8 bloktan meydana geliyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut da İleri Mahallesi'nde kontrolsüz kazı nedeniyle riskli duruma gelen binaların yıkımı sonrası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından kaliteli ve güvenli konutların yapımı için gerekli adımlar atıldığını, projeler geliştirilip ve ihalesi yapılarak konutların inşaatlarına başlandığını söyledi.

Yaptığı açıklamada bu kapsamda arazinin şartları ve eğimine bakılarak blokların gerekli zemin önlemlerinin alındığını, kazık imalatları yapıldığını ve kademeli olarak bütün teknik çalışmalara yer verildiğini kaydeden TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 8 bloktan meydana gelen projenin içinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon büyüklüğünde daireler yer aldığına değinerek, 5'i açık, 67 kapalı otoparkın bulunduğunu söyledi. TOKİ Başkanı Bulut ayrıca söz konusu projenin inşaat alanı yaklaşık 26 bin metrekare olup, ihale bedeli 84 milyon lira, güncel bedelle 139 milyon lira değerinde olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada Çankaya’dan Sincan’a Mamak’tan Altındağ’a birçok ilçede 22 ayrı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını dile getiren Ömer Bulut, 40 bini kentsel dönüşüm olmak üzere yatırım bedeli toplam 73,5 milyar lira olan 91 bin 500 konut ve sosyal donatı projelendirilmiş, bu konutların 85 bin tanesinin tamamlanarak vatandaşlara teslim edildiğini kaydetti.  Halen Çankaya, Sincan, Yenimahalle, Altındağ, Mamak, Haymana, Kızılcahamam ve Beypazarı ilçelerinde toplam 31 projede yaklaşık yatırım bedeli 15 milyar TL olan 6 bin 500’ü sosyal konut,  565’i işyeri ve diğer kamu hizmet binalarının inşaatının sürdüğünü kaydetti.

Ankara il genelinde yeşil alan miktarını artırmak için TOKİ olarak 14 millet bahçesini hayata geçirdiklerini ifade eden Bulut, “700 bin M2 büyüklüğünde ve %94’ü yeşil ve açık alan olarak kullanıma açılan Ulus’taki 700 bin M2 büyüklüğündeki Başkent Millet bahçesi de Ankara’nın en çok gezilen ve vakit geçirilen bölgesi olmuştur. Halen inşası devam eden Keçiören, Sincan, İmrahor, Cebeci, Kahramankazan, Haymana, Akyurt ve Kızılcahamam millet bahçeleri de kısa zamanda bitirilerek vatandaşlarımızın kullanımına açılacaktır.” sözlerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, dualar okundu ve Bakan Kurum, katılımcılar ve hak sahibi ailelerle temel atma butonuna bastı.

TOKİ ucuz konut başvurusu nasıl yapılır 2022? TOKİ 2+1, 3+1 daireleri ne kadar?

41 bin 250 TL'si olana son dakika ucuz konut müjdesi! Başvurular yarın başlıyor! Hemen 2+1 fiyatlarına bakın!

İstanbul’da ev arayanlara müjde! TOKİ başvuruları başladı! Sakın kaçırmayın