25 / 08 / 2024

TOKİ'den borcunu erken ödeyen kooperatife indirim

TOKİ'den borcunu erken ödeyen kooperatife indirim

TOKİ, yeni yılda kooperatifler için de yüz güldürecek bir uygulama getiriyor



TOKİ, Toplu Konut Kredileri Uygulama Yönetmeliği kapsamında ise toplu konut yapımcılarına yüzde 10 ile 35 arasında indirim uygulayacak. İndirim uygulaması kapsamında, kredi kullanıcıları, ilgili bankalara başvurmaları halinde, 2010 yılı içinde  Ocak-Şubat ve Temmuz-Ağustos aylarında defaten veya 1 yıl içinde  en fazla 4 eşit taksitte olmak üzere borç bakiyelerini tamamen kapatabilecekler. Borç tutarında, defaten ödeme halinde yüzde 15-35, taksitle ödeme halinde yüzde 10-30 indirim yapılacak.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TOKİ'den erken borç ödeyene

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, şehit ailelerine ve kooperatiflere iki müjde verdi.

TOKİ'den yapılan açıklamada, şehit ailelerine kullandırılan faizsiz konut kredisinin tutarını, 2010 yılı için 56 bin 454 liraya yükseltti.  TOKİ  ayrıca, borcunu erken ödeyip, üyelerine tapu dağıtmak isteyen kooperatiflere, borçlarında yüzde 10-35 indirim yapma imkanı sağladığı belirtildi. Açıklamaya göre, Toplu Konut Fonu'ndan şehit ailelerine kullandırılan faizsiz konut kredilerinin tutarı, yüzde 6.53 artırılarak 2010 yılı için 56 bin 454 liraya yükseltildi.
Star

TOKİ'den iyi haber
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), şehit ailelerine kullandırılan faizsiz konut kredisinin tutarını, 2010 yılı için 56 bin 454 liraya yükseltti. Kurumun bir diğer iyileştirmesi de kooperatiflere yönelik oldu. TOKİ borcunu erken ödeyip üyelerine tapu dağıtmak isteyen kooperatiflere, borçlarında yüzde 10-35 indirim yapma imkanı getirdi.

Şehit ailelerinin yüzü faizsiz krediyle gülecek
TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, Şehit Ailelerine Malüller ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Yönetmeliği kapsamında kullandırılan faizsiz konut kredilerinin tutarı, 6,53'lük TÜFE oranı esas alınarak 2010 yılı için 56 bin 454 liraya yükseltildi. Şehit ailelerine geçen yıl bu kapsamda kişi başına kullandırılan kredi ise 52 bin 993 lira olmuştu.

Faizsiz konut kredisi için başvurular, öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu'na (Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü) yapılıyor. Haksahiplerinin, alacakları ‘hak sahipliği belgesiyle' beraber en yakın Ziraat Bankası şubesine başvurması gerekiyor.

Milliyet

Toplu Konut'tan şehit ailesine müjde
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şehit ailelerine kullandırdığı faizsiz konut kredisi miktarını kişi başına 56 bin 454 liraya yükseltti

ENFLASYON KADAR ARTTI
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), şehit ailelerine kullandırılan faizsiz konut kredisinin tutarını, 2010 yılı için 56 bin 454 liraya yükseltti. Faizsiz konut kredisi tutarı, yıl sonu açıklanan enflasyon (yüzde 6.53) kadar artırıldı. TOKİ şehit ailelerine geçen yıl kişi başına 52.993 lira kredi vermişti. Geçen yıl sonu itibarıyla, 13.347 hak sahibine toplam 164 milyon 502 bin lira kredi kullandırıldı.

2009'DA 434 KİŞİ ALDI
Geçen yıl, 434 hak sahibi faizsiz konut kredisi uygulamasından yararlanırken, TOKİ tarafından açılan kredi tutarı 21 milyon 430 bin lira oldu. Faizsiz konut kredisi için başvurular, öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu'na (Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü) yapılıyor. Bu aşamadan sonra hak sahiplerinin, alacakları ‘hak sahipliği belgesi'yle beraber Ziraat Bankası şubesine başvurması gerekiyor.

ERKEN ÖDEYENE İNDİRİM
TOKİ, borcunu erken ödeyen kooperatiflerin borcunda da indirim yapacak. Borç tutarında yüzde 10-35 indirim yapılacak uygulama kapsamında, kredi kullanıcıları, ilgili oldukları bankalara başvurmaları halinde, 2010 yılı içinde ocak-şubat ve temmuz-ağustos aylarında defaten (bir kerede) veya bir yıl içinde en fazla 4 eşit taksitte olmak üzere borç bakiyelerini tamamen kapatabilecekler.

PEŞİN ÖDEMEDE YÜZDE 35
Borç tutarında, defaten ödeme halinde yüzde 15-35, taksitle ödeme halinde yüzde 10-30 indirim yapılacak. Büyüklüğü 60 metrekareye kadar olan konutlarda borcun defaten kapatılması halinde yüzde 35, taksitle kapatılması halinde yüzde 30, büyüklüğü 61-80 metrekare arası olan konutlarda borcun defaten ödenmesi halinde yüzde 30, taksitle ödenmesi halinde yüzde 25 indirim yapılacak.

YATIRIMCI DA YARARLANACAK
Büyüklüğü 81-100 metrekare arası olan konutların kredi borcunun defaten kapatılması halinde indirim oranı yüzde 25 olurken, taksitle kapatılması halinde yüzde 20 olacak. 101-150 metrekare arası konutların kredi borcu defaten kapatılırsa yüzde 15, taksitle kapatılırsa da yüzde 10 indirim olacak. Söz konusu indirim uygulaması toplu konut yapımcılarına açılan kredileri kapsayacak.
Posta


 


Geri Dön