27 / 04 / 2024

TOKİ'den Bursa Büyük Sanayi Sitesi'ne konut müjdesi!

TOKİ'den Bursa Büyük Sanayi Sitesi'ne konut müjdesi!

TOKİ Başkanı Turan, bugün altyapı temeli atılan Büyük Sanayi Sitesi'nde çalışacak işçiler için 15-20 bin konut yapacaklarını açıkladı. Bölgedeki hastanenin temeli de bu ay atılacak.



Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Bursa'daki esnaf ve sanatkarların şehir içindeki iş yerlerinden modern bir sanayi sitesine taşınması amacıyla inşasına devam edilen Kestel ilçesi Çataltepe mevkisindeki Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapı çalışmalarının temeli törenle atıldı. Temel öatma törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan katıldı.


Törende konuşma yapan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Bursa'nın sanayileşmesine ve kentleşmesine büyük destek verdiklerini belirterek, sanayi sitesinde çalışacak olan işçiler için 15-20 bin konutluk bir projeyi de yakın bir zamanda hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı.


Bursa'nın özellikle son yıllarda önemli bir sanayi şehri konumuna geldiğini vurgulayan Turan, "Bursa'da, ülke ekonomisine ve istihdama çok büyük katkı sağlamaktadır. Bugün altyapı temeli atılacak olan Kestel Büyük Sanayi Sitesi projesi, devlet esnaf işbirliği eseri olması açısından önemlidir. Proje yaklaşık 2 milyon metrekare bir alana kurulacak önemli bir yatırımdır. Kamulaştırması idaremiz tarafından yapılmış 19 farklı meslek grubuna hizmet verecek" değerlendirmesinde bulundu.


Turan, projeye yaklaşık 4-5 yıl içinde 1 milyar liralık yatırım yapılacağını vurgulayarak, aynı bölgeye  TOKİ  olarak sanayi sitesinde çalışacak olan işçiler için 15-20 bin konutluk bir projeyi de yakın bir zamanda hayata geçirmeyi planladıklarını anlattı.



Hastane projesinin temeli 20 gün içinde atılacak



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Kestel ilçesine yapmayı planladıkları 125 yatak kapasiteli hastanenin projesinde, bu projeyi düşünülerek değişikliğe gidildiğini, hastanenin yatak kapasitesini 150'ye çıkaracaklarını ve temelinin  20 gün içinde atılacağını açıkladı.


Türkiye'nin güçlü vizyoner projelere imza atan bir ülke olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Bu anlamda esnafımız için vizyoner olacak proje, 3-4 yıl sonra çok farklı bir boyuta gelecek. Buradaki sanayi sitesinde 125 esnafımız hizmet vermeye başladı. Bu altyapı tamamlandığında da bir yılı bulmadan 800 esnafımızın istifade edebileceği ikinci etabın da temelini atacağız. Burası konut projeleriyle farklı bir boyuta 3-4 yıl sonra gelmiş olacak" dedi. 


AA




Geri Dön