Toki

TOKİ’den ev alacaklara müjde! TOKİ 2022 yeni projeleri hangi illerde?

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenler, hangi illerde yeni projelere başlanacağını araştırıyor. İşte 2022 yılında uygun fiyatlı TOKİ projelerine dair detaylar!Ev sahibi olmak isteyenler veya konut inşa etmek isteyenler TOKİ’nin yeni projelerini yakından takip ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yatırım yapmak isteyenler için 27 ilde yüzlerce arsayı açık artırmaya çıkaracağını açıkladı. Ev sahibi olmak isteyenler veya konut inşa etmek isteyenler TOKİ’nin yeni projelerini yakından takip ediyor. İşte TOKİ’nin merak edilen yeni projesi…

TOKİ HANGİ İLLERDE ARSA SATIŞI YAPACAK?

Son zamanlarda yaşanan konut fiyatlarındaki aşırı artış sonrası hem kiracıların hem de ev satın almak isteyenlerin zor bir süreçten geçiyor. Vatandaşların yaşadığı bu süreç için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, düğmeye bastı. TOKİ, oldukça önemli bir adım atarak vatandaşa hem yatırım hem de kendi konutunu inşa etme fırsatı hazırlıyor.

29 ile 30 Haziran’da gerçekleşecek olan satışlarda ÜFE oranı altı aylık dönem için en fazla yüzde 12,5 oranında uygulamaya konulacak.  Kentsel Dönüşüm ve Konut Projelerine kaynak sağlamak amacıyla düzenlenen açık artırma Ankara’da Bilkent Otel ve Konferans Merkezi, İstanbul’da TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. İsteyenler, açık artırmaya çevrimiçi olarak da katılabilirler.

Yapılacak olan açık artırmada; İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Antalya, Aydın, Denizli, Muğla, İzmir, Uşak'taki arsalar 29 Haziran'da; Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Ankara, Adana, Konya, Kayseri, Sivas, Çorum, Aksaray, Elazığ, Afyonkarahisar, Amasya, Kastamonu, Kırıkkale, Samsun, Kars, Hakkari illerindeki muhtelif arsalar ise 30 Haziran'da satılacak.

TOKİ PROJELERİNE OLUMLU TEPKİLER GELİYOR

TOKİ’nin 27 ilde satışa çıkaracağı arsa haberleri ev hayali olan çiftleri bir hayli mutlu etti. İzin günlerinde gezmeye çıkan ve yıllardır hayalleri kendi arsaları üzerine bir ev inşa etmek olan olduğunu söyleyen Cemil Can ve Burçak çifti, TOKİ tarafından 29-30 Haziran’da düzenlenecek müzayedeye katılarak istedikleri arsayı alacaklarını söyledi. Müzayedede projelerine uygun bir arsa almayı planladıklarını aktaran çift, “TOKİ’nin projelerine denk geldik. Bizim inşa etmek istediğimiz evin arsa tipleri tam orada. Eşimle beraber araştırıp karar verdik” dedi.