29 / 04 / 2024

TOKİ’den fırsat! Ucuza konut satışı başladı!

TOKİ’den fırsat! Ucuza konut satışı başladı!

Ucuza konut satışına başlayan TOKİ, dar gelirli ve asgari ücret alan vatandaşlar için cazip konut sunmaya devam ediyor. İşte 150 bin TL'ye konut almak için başvuru şartları...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirli ve asgari ücret alan vatandaşlar için cazip konut sunmaya devam ediyor. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre;  TOKİ  asgari ücretle çalışanlar ve dar gelirliler için projeleri sitesinden açıklıyor. Vatandaşlar bu yeni listelerde yer alan konutlardan almak istediklerinde herhangi bir kura veya çekilişe katılmıyor. 

TOKİ'nin ucuz konut satışı yapacağı iller belli oldu. Bu iller;Çorum, Denizli, Karabük, Niğde, Rize, Van, Zonguldak illerinde 14 bin TL den başlayan peşinat ve 389 TL den başlayan taksit ödemeleri ile TOKİ konut satış başvuruları yapılabiliyor. 

TOKİ’den fırsat! Ucuza konut satışı başladı!

TOKİ’den fırsat! Ucuza konut satışı başladı!

TOKİ ucuz konut satış şartları

TC vatandaşı olmak

En az 25 yaşında olması

Başvurulacak ilde en az 1 yıldır nüfusa kayıtlı olarak ikamet ediyor olmak

TOKİ den konut ya da kredi almamış olmak

Hane gelirinin aylık 2600 TL üzerinde olmaması

Başvuru yapan vatandaşların kendisi, eşleri ya da bakmak ile yükümlü olduklarının hanelerinin olmaması şartları aranır.

TOKİ’den fırsat! Ucuza konut satışı başladı!

TOKİ ucuz konut başvuruları

TOKİ ucuz konut başvurusu yapmak isteyen vatandaşların buraya tıklaması yeterli olacak. Ardından gerekli bilgileri dolduran vatandaşlar Ziraat bankası ya da Halkbank üzerinden peşinat ödemesi yapmalıdır. Belirlenen tarihlerde peşinat ödemesini yaparak dekontları ulaştırmayan vatandaşların başvuruları kabul edilmiyor.

TOKİ’den fırsat! Ucuza konut satışı başladı!

TOKİ ucuz konut ödeme

TOKİ Başkanlığı'nın sunduğu ödeme seçenekleri kuralı konut alımlarında uygulanan seçeneklerle eşdeğer. Kurum ev alacak olan vatandaşların konut projesine göre değişen oranlarda belli bir tutarda peşinat ödemesini istiyor. Peşinat ödemeleri yüzde 10'dan başlayıp yüzde 12, yüzde 15, yüzde 20 ve yüzde 25 oranlarında oluyor.

Taksit seçenekleri de konuta göre değişiyor. TOKİ peşinat ödemesi yapan vatandaşların kalan borçlarını en az 120 ay olmak üzere uzun vadede taksitlendiriyor. Bu süre 120 ay, 144 ay, 180 ay, 216 ay ve 240 ay şeklinde olabiliyor.

Maaşı 5 bin 500 TL'nin altında olanlara müjde!

TOKİ ucuz konut başvurusu nasıl yapılır? Şartlar neler?

TOKİ'den ayda 389 TL taksitle ev sahibi olma  fırsatı!

 


Geri Dön