Toki

TOKİ’den Gaziantep için yeni projeler! TOKİ’nin Gaziantep projeleri ne zaman başlayacak?

TOKİ inşa ettiği konutlara yenilerini eklemeye devam ediyor. Sırada Gaziantep için yapılacak konutlar yer alıyor. Peki TOKİ Gaziantep’te kaç konut inşa edecek? İşte detaylar!  TOKİ tarafından dar gelirli ve konutu olmayan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için yapılan konutlara yenileri eklenecek

Gaziantep için Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni konutlar inşa ediyor. TOKİ tarafından dar gelirli ve konutu olmayan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için yapılan konutlara yenileri eklenecek. TOKİ, son 20 yılda Gaziantep’e 26 bin 512 konut yaptı. Bu sayıların artması planlanıyor.  

TOKİ, pek çok şehirde yaptığı konutlar ile dar gelirli ailelere umut olmaya devam ediyor. Bu şehirlerden biri de Gaziantep. TOKİ’nin son yıllarda yaptığı konut sayıları giderek artıyor. Gaziantep’te TOKİ, son 20 yılda Gaziantep’e 26 bin 512 konut yapıldı. Bu konut sayısı yeni projelerle artırılmak isteniyor. İşte TOKİ’nin Gaziantep için planladığı yeni projeleri... 

TOKİ’NİN YENİ GAZİANTEP PROJELERİ NELERDİR? 

TOKİ, Gaziantep’te sosyal konut alanında Türkiye’nin en hacimli konut projelerden biri olan Kuzeyşehir projesini hayata geçirerek, tamamlanan konutların anahtarını vatandaşlara teslim etti. 2023 yılına kadar tamamlanması hedeflenen kuzey şehir projesinde yaklaşık 250 bin kişi için toplamda 50 bin konut inşa edilmesi planlanıyor. Proje kapsamında yeni inşa edilecek konutların ihale tarihi belli oldu. Şehitkamil ilçesinde 4 etap halinde yapılacak yeni 2 bin 429 konut yatay mimarili ve yöresel unsurları bulunacak.  

İhaleleri yapılacak konutların tarihleri şöyle; 541 konutun ihalesi 25 Temmuz’da, 587 konutun ihalesi 26 Temmuz’da, 675 konutun ihalesi 27 Temmuz’da, 626 konutun ihalesi de 28 Temmuz’da yapılacak. Yeni konut projeleriyle çocuk oyun parkları, yürüyüş yolları ve yeşil alanları yeni yaşam alanları yapılacak.  

TOKİ tarafından Gaziantep’te yapımına başlanan millet bahçesinin yapımı son hızla sürüyor. Kentin merkezinde yer alacak ve vatandaşların kolayca ulaşabileceği Gaziantep Millet bahçesinde çarşılar, gezinti yolları ve çim alanları yer alacak. Millet bahçesinin ikinci etabının ihalesi ise 9 Ağustos’ta gerçekleşecek. Bitki ve peyzajı ile Gaziantep şehrine yeni bir soluk getirecek millet bahçesi projesi yeşiliyle, dinlenme alanları ile doğa ile iç içe yeni bir sosyal yaşam alanı oluşacak.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 26 Haziran Pazar 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 26 Haziran gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!

Dolar bugün ne kadar? 26 Haziran dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!