26 / 07 / 2024

TOKİ'den Hatay'daki deprem konutlarıyla ilgili iddialara yanıt!

TOKİ'den Hatay'daki deprem konutlarıyla ilgili iddialara yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Samandağ'da yapılan binaların 'çürük' olduğunun ortaya çıkmasının ardından açıklama yaptı. İşte TOKİ tarafından yapılan o açıklama...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Hatay'ın Samandağ ilçesi Hıdırbey Mahallesi’nde yapım çalışmaları süren 424 konut inşaatıyla ilgili sosyal medya üzerinden paylaşılan hatalı imalat ile ilgili açıklama yaptı.

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu 11 şehirde  TOKİ  konutlarında yıkım görülmediğinin aktarıldığı açıklamada, "Asrın felaketi sonrası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak kentlerimizin yeniden ihya ve inşası için ilk andan itibaren çalışmalara başladık. Hatay Samandağ’da yapım çalışmaları süren konutlarımızın bloklarında kalıp, donatı kontrolü yapılmakta, demir donatı imalatlarındaki kontrol esnasında herhangi bir eksik tespit edilmesi durumunda ivedilikle giderilip kalıp montajına başlanılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın açıklaması şu şekilde:

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan “Hatay Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarında skandal görüntüler! Hepiniz öleceksiniz." başlıklı haber ve sosyal medya paylaşımlarına ilişkin kamuoyuna açıklama yapılma ihtiyacı duyulmuştur.

Söz konusu haberler ve paylaşımlarda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Hatay Samandağ Hıdırbey Mahallesi’nde 424 Adetlik konut projemizle ilgili kamuoyunu yanlış yönlendirecek bilgiler verilmektedir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; Asrın felaketini yaşamış olduğumuz 6 Şubat 2023 Depremlerinde İdaremiz tarafından 11 şehirde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) inşa ettiğimiz 130 bin konutumuzda yıkım yaşanmamış ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen konutların güvenilirliği ve sağlamlığı kamuoyu tarafından takdir edilmiştir.

TOKİ den Hatay daki deprem konutlarıyla ilgili iddialara yanıt!

Asrın felaketi sonrası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak şehirlerimizin yeniden ihya ve inşası için ilk andan itibaren çalışmalara başladık.

Hatay Samandağ’da yapımı hızlı bir şekilde süren konutlarımızın bloklarında kalıp, donatı kontrolü yapılmakta, demir donatı imalatlarındaki kontrol esnasında herhangi bir eksik tespit edilmesi alinde ivedilikle giderilip kalıp montajına başlanılmaktadır.

Kalıp montajında herhangi bir sorunun olmadığı fakat kalıp sökümü sonrasında dökülen betonun kusurlu olduğu ve imalat hatasına neden olduğu İdaremiz teknik personeli ve müşavir firma personelince tespit edilerek tutanak altına alınıştır.

Bu kapsamda kusurların giderilmesi için yapılan katın döşeme ve kolon perdelerinde kusurlu betonların kırımları yapılarak, sıfır tolerans ilkesine uygun şekilde söz konusu imalatlar düzeltilmektedir.

Hatalı imalatların tekrarlanmaması amacıyla beton santralinin reçetesindeki malzemeler ve reçete oranları hakkında da gerekli önlemler alınmıştır. Yine söz konusu bu hatalı imalatı yapan yüklenici firma ve müşavir firma hakkında tahkikat başlatılmıştır.
Her projede olduğu gibi bu projede de; yapım çalışmaları sürecinde zaman zaman kusurlu imalatlarla karşılaşılmakta olup, tespit edilmesiyle konu ile ilgili olarak çalışmalar yapılarak fen ve sanat kurallarına uygun olarak eksikler giderilmekte, tekrar etmemesi kapsamında gerekli önlemler İdaremiz tarafından alınmaktadır.

Söz konusu projemizde mevcut durum bu haldeyken bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında idaremizi karalamaya yönelik olarak paylaşımlar yapıldığı aşikârdır.

Ayrıca yine belirtmek isteriz ki; sağlam ve güvenilirliği ile milletimizin takdirini toplamış konutlarımızı, bundan önce nasıl inşa ettiysek aynı titizlikle deprem bölgesinde inşa ediyoruz. Nitelikli, depreme dayanıklı yeni evlerimizi afetzede vatandaşlarımıza bir an önce teslim etmek için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Ayrıca, Hatay İli, Samandağ İlçesi, Hıdırbey Mahallesi 424 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ile ilgili olarak 22 Temmuz 2024 Tarihinde sosyal medyaya yansıyan olumsuz görüntülerin tamiratları teknik şartnamelere uygun bir biçimde yapılmıştır. Yapılan tamiratlar fotoğraflarla da gösterilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Büyükçekmece'de 4 arsa satılıyor! 12 milyon TL'den başlayan fiyatlarla! 

Altın fiyatlarında Cuma atağı! Gram altın, çeyrek altın peş peşe yükseldi! Güncel Kapalıçarşı altın fiyatları 26 Temmuz

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı!


Geri Dön