28 / 04 / 2024

TOKİ'den İzmir'de yeni konut projesi!

TOKİ'den İzmir'de yeni konut projesi!

İzmir Ödemiş’te modern mimari çizgide tasarlanan yeni konut projesi, az katlı konut planlarıyla mahalle fikrini yansıtırken, farklı sosyal ihtiyaçları karşılayan donatı alanlarıyla nitelikli bir sosyal çevre sunuyor …



TOKİ, yoğunluğu artırmadan yatay mimariyi özendiren yeni üretim anlayışıyla Türkiye'nin farklı şehirlerinde konut ve sosyal donatı projeleri yapmaya devam ediyor.  İzmir  Ödemiş'te yatay mimari planda, insan odaklı bir tasarım yaklaşımıyla projelendirilen konut alanında yeni bir yaşam merkezi inşa ediliyor.

TOKİ Dergi’de yer alan habere göre; 93 bin 456 metrekarelik alanda 2+1 ve 3+1 plana sahip 472 konuta yer verilen yeni yerleşimde, bölge sakinlerinin ihtiyaçlarına dönük nitelikli bir sosyal altyapı da oluşturuluyor. Cami, ticaret yeri, yeşil alanlar, oturma alanları ve spor alanlarıyla bütünlüklü bir yapılaşma sağlanıyor.

YEREL ÇİZGİLER

Dört farklı blok tipinde tasarlanan sosyal konutların cephelerinde bölgenin yöresel dokusuna atıfta bulunan malzeme, doku ve mimari formlara yer veriliyor. Konutların zemin kat seviyesindeki taş kaplamalarla cepheye hareketlilik katılıyor. Blokların planlamasında, konut sakinlerinin keyifle vakit geçireceği balkonlar ve cephelerdeki geniş çıkmalar tasarlanırken, bölgenin yaşam alışkanlıkları ile iklimsel koşulları da esas alınıyor.

İNSAN ÖNCELİKLİ TASARIM

İnsanı odağa alan bir anlayışla projelendirilen yerleşimde araç trafiği ortak alan dışında tutuluyor. Araç yolları blokların oluşturduğu meydanlardan uzaklaştırılırken, yaya yolları ile meydanlar birbirine bağlanarak konutlara ulaşım sağlanıyor. Bu sayede yaşam alanları ve sosyal alanlar arasında uyum yakalanarak geleneksel mahalle kültürünün gelişimine imkân sağlayan bir fiziki ortam hedefleniyor.

Ortak alanlarda ise insanların etkileşim hâlinde olmalarına imkân veren peyzaj ve çevre düzenlemelerine yer verilerek, çocuk oyun alanları, açık spor alanları ve toplanma mekânları blok önlerinde konumlanıyor. Projede, engelliler için gerekli otopark ve sosyal donatı alanları da bulunuyor


Geri Dön