Toki

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 1.337 yeni konut geliyor! İstanbullulara son dakika müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Arnavutköy'de 1.337 yeni konut inşa edecek. İşte İstanbulluların merakla beklediği projeler ile ilgili detaylar...jpg'/>Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Arnavutköy'de 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Arnavutköy'de 1.337 yeni konut hayata geçirecek. İstanbulluların yüzünü güldüren proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı. 

Arnavutköy Baklalı Köyü’nde hayata geçirilecek olan TOKİ projelerinin maliyeti 771 milyon 420 bin 885 TL olarak açıklandı.

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Kanal İstanbul güzergahındaki Arnavutköy'de geçtiğimiz yıl iptal ettiği toplu konut projeleri için geçtiğimiz günlerde yeni ihale tarihlerini açıklamıştı. Projelerin ihaleleri bu ay içerisinde yapılacak. 
 

KANAL İSTANBUL MANZARALI KONUTLAR

Kanal İstanbul manzaralı toplu konutlar, Cumhurbaşkanlığı Eylem Planı’nda yer alan her yıl 100 bin sosyal konut projesi kapsamında inşa edilecek. 

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Baklalı Mahallesi Mevkii’nde 2. Etap 716 Adet Sosyal Konut ve 10 Adet Dükkan, 3. Etap 621 Adet Sosyal Konut ve 10 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi projesinin yapılması planlanıyor. 

TOKİ Arnavutköy 2. Etap projesi 75 bin 997 metrekare, 3. Etap ise 66 bin metrekare ÇED alanına sahip. Projelerin ÇED alanı ise 141 bin 999 metrekare.

Planlanan projeler kapsamında 64 adet blok, 2+1’den 3+1’e değişen 1.337 adet konut, 11 adet kapıcı dairesi ve 20 adet dükkan inşaatı ve çevre düzenlenmesi gerçekleştirilecek. Toplamda 180 bin 449 metrekarelik  inşaat yapılacak ve alanda 5 bin 392 kişilik nüfus öngörülüyor. Proje kapsamındaki blokların yüksekliği 21.50 metre sınırını geçmeyecek.

İSTANBULLULAR DİKKAT

Merakla beklenen TOKİ Arnavutköy projelerinin inşaat çalışmaları 24 ayda,  hafriyat çalışmaları 11 ayda tamamlanacak. Söz konusu projeye 233,84 metre mesafeden Kanal İstanbul geçiyor.

İstanbul Havalimanı'na 7 kilometre mesafede yer alan TOKİ Arnavutköy projesinin 5 kilometre uzağında Sazlı Deresi bulunuyor.

Emekli promosyonlarında son dakika depremi! İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi, QNB, Garanti peş peşe duyurdu! Hemen bakın!

TOKİ'den İzmirlilere son dakika ucuz konut müjdesi! O ilçe için tarih belli oldu! Sakın kaçırmayın!

5 bankada peş peşe deprem! Akbank, Yapı Kredi, TEB, QNB, ING arka arkaya açıkladı! Kararı duyan inanamadı! Hemen bakın!