27 / 04 / 2024

TOKİ'den Keçiborlu'ya 481 yeni konut geliyor!

TOKİ'den Keçiborlu'ya 481 yeni konut geliyor!

Isparta'da Keçiborlu Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında konut yenilenme projesinde hazırlıklarını yaptı. Bu kapsamda TOKİ'den Keçiborlu'ya 481 yeni konut geliyor.



Keçiborlu Belediyesi  TOKİ  ile kat karşılığında projeye başlayacak. Mülkiyeti Keçiborlu Belediyesi'ne ait olan kükürt sahası üzerinde inşa edilecek olan TOKİ projesi için plan hazırlandı. 

 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Keçiborlu Belediyesi bu projeden elde edeceği 25 milyon TL ile ilçe merkezinde ada bazlı kentsel dönüşüm başlatacak. 

 

Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak projeler hakkında açıklamalar yaptı. Parlak; ilçe belediyesine yıllar önce kazandırılan eski kükürt fabrikası sahasında uygulanacak konut projesinin sıradan bir TOKİ çalışması olmadığını sözlerinde vurguladı. 

 

TOKİ'nin 481 adet Isparta evleri mimarisinde konut yapacağını da sözlerine ekleyen Parlak şunları da aktardı;  "Burada kafamızda oluşturduğumuz büyük projenin startını veriyoruz. Keçiborlu Belediyesi tapulu arsası üzerinde 481 konut inşa edilecek. TOKİ buraları satışa sunacak. Kat karşılığı usulü olduğu için Belediyemiz için de ekonomik kazanç olacak. 25 milyon TL'ye yakın bir ekonomik kaynak oluşturuyoruz. Daha önemlisi gelecekte yapacağımız kentsel dönüşüm çalışmaları için rezerv alanı oluşturuyoruz" 


Geri Dön