Toki

TOKİ'den müjde: Sinop'ta afetzedeler için 158 adet konut inşa edilecek!

Sinop'ta yaşanan sel felaketinden etkilenen afetzedeler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 158 konut daha inşa edilecek.

Sinop'un Ayancık ilçesinde 11 Ağustos 2021'de meydana gelen sel felaketinden etkilenen afetzedeler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 158 adet konut inşa edilecek.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, gazetecilere, sel felaketinden sonra daha önce yapımı tamamlanan 79 konutun afetzedelere teslim edildiğini hatırlattı.

Maviş, TOKİ tarafından inşa edilecek konutlara ilişkin açıklama yaptı. İşte detaylar...

Afet sonrası yaraların sarılması için başlatılan çalışmaların hızla sürdürüldüğüne dikkat çeken Maviş, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde Ayancık ilçemize kazandırdığımız 79 afet konutunun ardından, şimdi de 158 konutumuzun yapım ihalesi Toplu Konut İdaresi tarafından gerçekleştirildi" dedi.

Yasal süreçlerin tamamlanmasıyla en kısa sürede inşasına başlayacaklarını söyleyen Maviş, 158 konutun temellerini çok yakında atacaklarına değinerek "Ayancık ilçemizde hayırlı olsun, hemşerilerimize hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Maviş, ilçede meydana gelen sel felaketi sonrası diğer bölgelerdeki çalışmaların da devam ettiğini, yapımı devam eden Ayancık Devlet Hastanesinin ek binasının kısa sürede hizmete alınacağını kaydetti.

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgelerinde hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi, afetzede vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Yerinde kendi ev ve iş yerini yapmak isteyen vatandaşlar proje kapsamında 22 noktada açılan Yapım ve Dönüşüm ofislerine müracaat etti.

Deprem bölgesini yeniden ayağa kaldıracak ‘Yerinde Dönüşüm’ projesinin detaylarının belli olmasıyla beraber hizmete giren ‘Yapım ve Dönüşüm’ ofisleri depremzedelerin yoğun ilgisini aldı. Projeyle ilgili detaylı bilgiler alan depremzedeler memnuniyetlerini dile getirdi.

‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle depremden etkilenen 11 şehir yeniden ayağa kaldırılarak bölgede yaralar daha hızlı sarılacak. Bakanlığın denetiminde evlerini ve işyerlerini yerinde dönüştürmek isteyen depremzedeler, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Adıyaman ve Gaziantep’in 22 noktasında açılan ‘Yapım ve Dönüşüm’ ofislerine başvurarak, hibe ve kredi desteği sağlayan proje hakkında bilgi aldı.

SAĞLAM VE GÜVENLİ YUVALAR İNŞA EDİLECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesini ayağa kaldırmak için etmek hayata geçirdikleri ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle afetzedelere her türlü desteği sağladıklarını kaydetti. Bakan Özhaseki, “Deprem bölgesini yeniden ayağa kaldıracak "Yerinde Dönüşüm" projesi kapsamında 22 yerde 'Yapım ve Dönüşüm’ ofisi açtıklarını ve vatandaşların ofislerde, proje ile ilgili sorularına cevaplar alarak memnuniyetlerini dile getirdiklerini söyledi. 

O ilde 10 adet konut ile 1 adet arsa satılıyor! Belediye tarihi verdi! 

GYODER'den kiraları düşürecek 'Yeni Konut Modeli'

6 ayda 210 milyon dolarlık mercimek ihraç ettik!