27 / 04 / 2024

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 



Düşük taksitlerle konut sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar, TOKİ'den nasıl konut sahibi olacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından paylaşılan detaylara göre dar gelirli vatandaşların ev alabilmek için başvurduğu TOKİ'de kura sistemi geçerli oluyor. 

Peki TOKİ'den nasıl ev sahibi olunur? TOKİ'den konut sahibi olabilmek için hangi şartlar gerekiyor 2024? 

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI 2024

TOKİ başvuru şartları 2024 şu şekilde:

-Başvuru yapan kişilerin T.C vatandaşı olması gerekiyor.
-Başvuru yapacağı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı projesinin bulunduğu ilde en az 1 senedir resmi bir şekilde ikamet ediyor olması gerekli.
-Tüm bunlar dışında daha önce Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan ev almammış olması ve  TOKİ  kredisinin kullanılmamış olması gerekiyor.

Projeler için başvuru yapanların 25 yaşını doldurmuş olması gerekirkeni ayrıca kişinin herhangi bir taşınmaz mülkünün olmaması da gerekli.

TOKİ den nasıl ev alınır 2024? 

TOKİ'NİN HANGİ İLDE SATIŞI OLDUĞUNU NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM 2024?

TOKİ'den konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar hangi şehirde konut satışı olduğunu merak ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesindeki “Talep ve Satış” bölümünden, tüm şehirlerdeki konut satışları ile ilgili olarak detaylı bilgiye erişmek mümkün.

ÜZERİNDE TAŞINMAZ OLAN TOKİ'DEN EV ALABİLİR Mİ?

TOKİ'nin resmi internet sitesindeki bilgilere göre kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, başvuru yapacak olan kişinin kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması gerekiyor. 

TOKİ'nin açık satışlarında ise genel olarak bu şart aranmamakta olup, söz konusu projelerin durumlarına göre bazen uygulanabiliyor.

AYNI EVDE İKAMET EDEN HERKES BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

Aynı evde ikamet eden pek çok kişi de TOKİ projelerine aynı anda başvuru yapıp yapamayacağını araştırıyor. Yine TOKİ'nin verdiği bilgilere göre kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, hane halkı için yalnızca tek  bir başvuru yapılabiliyor. Ayrıca açık satışlarda da, genel olarak bu şart aranmamakta olup, söz konusu projelerin durumlarına göre bazen uygulanabiliyor. 

 

Bankaların mevduat faizi yarışı iyice kızıştı! 150 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar Şubat 2024?

Kira geliri elde edip Mart'ta beyanname vermeyene ceza var! Evi ve iş yeri kirada olanlar bu rakamlara dikkat!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!


Geri Dön