TOKİ'den 'Roman Açılımı'na destek!
TOKİ, Roman vatandaşların konut sorununu çözmek üzere özel projeler uygulamaya karar verdi
Hükümetin yürüttüğü "Roman açılımı"na destek olmak amacıyla Toplu Konut İdaresi (TOKİ) de bu vatandaşların konut sorununu çözmek üzere özel projeler uygulamaya karar verdi.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Roman vatandaşların konut sorununu çözmek amacıyla, bu vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde, belediyelerle işbirliği halinde, az katlı bahçeli projeler uygulayacaklarını bildirdi.
Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk uygulamaların Bursa Mustafa Kemal Paşa ve İstanbul Şile'de gerçekleştirileceğini, konut sayısının da belediyeler tarafından belirleneceğini belirtti.
"Parasında değiliz, yeter ki bu vatandaşlarımız insanca yaşama kavuşsunlar" diyen Erdoğan Bayraktar, bu konuda isteyen belediyeler ile işbirliği yapabileceklerini vurguladı ve İzmir-Karşıyaka Belediyesi ile de
görüştüklerini kaydetti. Bayraktar, belediyelerin talebine göre, uygun yerlerde projenin uygulanabileceğini bildirdi.
Sağlıklı koşulların sağlanması için, bu tür mahallelerde insanların etap etap geçici yerleşim yerlerine alınıp, konutlar tamamlandıktan sonra kalıcı konutlarına yerleştirilebileceğini anlatan Bayraktar, Türkiye'nin artık bu tür sorunlarını çözmesi gerektiğini, bu güce de sahip olduğunu kaydetti.
Bu konutların, Roman vatandaşlara, yoksul vatandaşlara olduğu gibi, konuta oturduktan sonra başlamak üzere, 100 lira taksitle satılabileceğini açıklayan TOKİ Başkanı Bayraktar, "Parasında değiliz, yeter ki bu vatandaşlarımız insanca yaşama kavuşsunlar. 100 lira taksitle veresiye konut satacağız" dedi.
TOKİ'nin konut yaparken bölgenin özelliklerini, iklimi ve insanların yaşam şartlarını dikkate aldığına işaret eden Bayraktar, Roman vatandaşlar için de yaşam alışkanlıklarına uygun olarak zemin 2 katlı, bahçeli veya 2-3 katlı projeler uygulanabileceğini kaydetti.
-SULUKULE PROJESİ ÇOK TARTIŞILMIŞTI-
TOKİ'nin, kamuoyunda "Sulukule" olarak bilinen bölgede İstanbul Büyükşehir ve Fatih Belediyesi ile birlikte kentsel dönüşüm amacıyla uyguladığı "Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri Yenileme Projesi" çeşitli tartışmalara yol açmıştı.
Fatih Belediyesi tarafından bölgede yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, yaklaşık 91 bin metrekarelik alanda 3 bin 430 kişinin yaşadığı alanda, yerleşimcilerin sadece yüzde 17'si kendisini "Roman" olarak tanımlamıştı. Proje alanında 346'sı kiracı toplam 620 ailenin yaşadığı, başka yerlerde yaşayan ev sahiplerinin buradaki evlerini kullanamadığı, hatta evinde kimin oturduğunu da bilmediğini belirttiği kaydedilmişti. Bir çok kiracının da avlulardaki baraka ve odunlukları "konut" olarak kullandığı belirtilmişti.
Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerini kapsayan Kentsel Yenileme Projesi kapsamında, hak sahiplerine konut verilirken, kiracı olanlara da Taşoluk'ta TOKİ'nin yaptığı konutlardan düşük taksitlerle satın alma imkanı sağlandı. Ancak, bazı vatandaşlar, su, elektrik parasını, taksitlerini ödeyemedikleri gerekçesi ile bu konutları da satmış ve tekrar bölgede yaşamak istediğini belirtmişti.
"Sulukule Kültürü"nün yok edilmek istendiğine ilişkin iddialar, uluslararası boyutlara da taşınmıştı.
Roman vatandaşlar, en son yılbaşında Manisa'nın Selendi ilçesinde yaşanan sorunla gündeme gelmiş ve bazı vatandaşların ilçe dışındaki yerlerde iskanı sağlanmıştı.
AA
Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler
TOKİ'nin Roman açılımı
TOKİ de Roman açılımı yaptı. 100 TL taksitli, az katlı ve bahçeli evler için ilk uygulamalar Bursa ve İstanbul'da olacak
Hükümetin Roman açılımına TOKİ'den destek geldi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, konut sorunlarını çözmek amacıyla Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde, belediyelerle işbirliği halinde, az katlı ve bahçeli projeler geliştireceklerini ifade etti.
İlk uygulamaların Bursa Mustafa Kemalpaşa ve İstanbul Şile'de olacağını belirten Bayraktar, konut sayısının da belediyelerce belirleneceğini kaydetti. Bayraktar, "Belediyelerle işbirliği yapabiliriz. Şimdi İzmir'de Karşıyaka Belediyesi ile görüşüyoruz" dedi.
Bu konutların, Roman ve yoksul vatandaşlara olduğu gibi, konuta oturduktan sonra başlamak üzere 100 lira taksitle satılabileceğini açıklayan Bayraktar, "Parasında değiliz, yeter ki bu vatandaşlarımız insanca yaşama kavuşsunlar. 100 lira taksitle veresiye konut satacağız" dedi. TOKİ'nin konut yaparken bölgenin özelliklerini, iklimi ve insanların yaşam şartlarını dikkate aldığına işaret eden Bayraktar, Romanlar için de yaşam alışkanlıklarına uygun olarak 2 katlı, bahçeli veya 2-3 katlı projeler uygulanabileceğini kaydetti.
SULUKULE'DE?DÖNÜŞÜM SANCISI
TOKİ'nin, kamuoyunda `Sulukule' olarak bilinen bölgede İstanbul Büyükşehir ve Fatih Belediyesi ile birlikte kentsel dönüşüm amacıyla uyguladığı `Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri Yenileme Projesi' yoğun tartışmaları da beraberinde getirmişti.
Fatih Belediyesi tarafından bölgede yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, yaklaşık 91 bin metrekarelik alanda 3 bin 430 kişinin yaşadığı alanda, yerleşimcilerin sadece yüzde 17'si kendisini `Roman' olarak tanımlamıştı. Proje alanında 346'sı kiracı toplam 620 ailenin yaşadığı, başka yerlerde yaşayan evsahiplerinin buradaki evlerini kullanamadığı ifade edilmişti. Hatta evinde kimin oturduğunu bilmeyenler gibi ilginç sonuçlarla da karşılaşılmıştı.
Proje kapsamında hak sahiplerine konut verilirken, kiracı olanlara da Taşoluk'ta TOKİ'nin yaptığı konutlardan düşük taksitlerle satın alma imkanı sağlandı. Ancak, bazı vatandaşlar elektrik, su faturalarını ödeyemedikleri gerekçesiyle bu konutları da satmış ve tekrar bölgede yaşamak istediklerini belirtmişti. `Sulukule kültürünün yok edilmek' istendiğine ilişkin iddialar, uluslararası boyutlara da taşınmıştı.
Roman vatandaşlar, en son yılbaşında Manisa'nın Selendi ilçesinde yaşanan sorunla gündeme gelmiş ve bazı vatandaşlar, ilçe dışında yaşamak zorunda kalmışlardı.
Milliyet
Romanlara bahçeli konut
Hükümetin yürüttüğü 'Roman açılımı'na destek olmak amacıyla Toplu Konut İdaresi (TOKİ) de bu vatandaşların konut sorununu çözmek üzere özel projeler uygulamaya karar verdi.
Edinilen bilgiye göre, Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde, belediyelerle işbirliği halinde, az katlı bahçeli projeler uygulanacak. İlk uygulamalar Bursa Mustafakemalpaşa ve İstanbul Şile'de gerçekleştirilirken İzmir Karşıyaka Belediyesi ile de görüşülüyor. Bu konutlar, Roman vatandaşlara, yoksul vatandaşlara olduğu gibi, konuta oturduktan sonra başlamak üzere 100 lira taksitle satılabilecek. Roman vatandaşlar için yaşam alışkanlıklarına uygun olarak zemin 2 katlı, bahçeli veya 2-3 katlı projeler düşünülüyor.
Zaman
Parasında değiliz dedi, Romanlar'a konut yapmak için düğmeye bastı
TOKİ, Romanların yoğun yaşadığı yerlerde belediyelerle işbirliği halinde az katlı, bahçeli özel konut projeleri uygulayacak. Erdoğan Bayraktar, Roman vatandaşlar için yapılacak konutların 100 lira taksitle ve veresiye usulüyle satılacağını açıkladı
Hükümetin yürüttüğü 'Roman açılımı'na destek olmak amacıyla Toplu Konut İdaresi (TOKİ) de bu vatandaşların konut sorununu çözmek üzere özel projeler uygulamaya karar verdi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Roman vatandaşların konut sorununu çözmek amacıyla, bu vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde, belediyelerle işbirliği halinde, az katlı bahçeli projeler uygulayacaklarını bildirdi.
VERESİYE SATACAK
Bayraktar, ilk uygulamaların Bursa Mustafakemalpaşa ve İstanbul Şile'de gerçekleştirileceğini, konut sayısının da belediyeler tarafından belirleneceğini belirtti. Erdoğan Bayraktar, bu konuda isteyen belediyeler ile işbirliği yapabileceklerini vurguladı ve İzmir-Karşıyaka Belediyesi ile de görüştüklerini kaydetti. Bayraktar, belediyelerin talebine göre, uygun yerlerde projenin uygulanabileceğini bildirdi. Bayraktar, Türkiye'nin artık bu tür sorunlarını çözmesi gerektiğini, bu güce de sahip olduğunu kaydetti. Bu konutların, Roman vatandaşlara, yoksul vatandaşlara olduğu gibi, konuta oturduktan sonra başlamak üzere, 100 lira taksitle satılabileceğini açıklayan Bayraktar, 'Parasında değiliz, yeter ki bu vatandaşlarımız insanca yaşama kavuşsunlar. 100 lira taksitle veresiye konut satacağız' dedi.
TOKİ'nin konut yaparken bölgenin özelliklerini, iklimi ve insanların yaşam şartlarını dikkate aldığına işaret eden Bayraktar, Roman vatandaşlar için de yaşam alışkanlıklarına uygun olarak zemin 2 katlı, bahçeli veya 2-3 katlı projeler uygulanabileceğini kaydetti.
Sulukule çok tartışılmıştı
TOKİ'nin, kamuoyunda 'Sulukule' olarak bilinen bölgede İstanbul Büyükşehir ve Fatih Belediyesi ile birlikte kentsel dönüşüm amacıyla uyguladığı 'Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri Yenileme Projesi' çeşitli tartışmalara yol açmıştı. Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerini kapsayan Kentsel Yenileme Projesi kapsamında, hak sahiplerine konut verilirken, kiracı olanlara da Taşoluk'ta TOKİ'nin yaptığı konutlardan düşük taksitlerle satın alma imkanı sağlandı. Ancak, bazı vatandaşlar, su, elektrik parasını, taksitlerini ödeyemedikleri gerekçesiyle bu konutları da satmış ve tekrar bölgede yaşamak istediğini belirtmişti.
Akşam
TOKİ'den `şugar' proje
Hükümetin demokratik açılım kapsamında başlattığı Roman açılımına TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar 100 TL taksitli evlerle destek verdi. Bayraktar "Romanlar'a 2-3 katlı bahçeli evi veresiye satacağız" dedi
Hükümetin 10 Aralık 2009'da başlattığı 'Roman açılımı'na TOKİ de yaptığı projelerle destek verecek. 87 Roman derneğinin bakanlarla yaptığı toplantılardan sonra başlayan sürece katılan TOKİ, Roman vatandaşların konut sorununu çözmek için 2-3 katlı ve bahçeli evler yapma kararı aldı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Roman vatandaşların konut sorununu çözmek amacıyla, bu vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde, belediyelerle işbirliği halinde, projeler uygulayacaklarını bildirdi. Bayraktar, ilk uygulamaların Bursa Mustafa Kemal Paşa ve İstanbul Şile'de gerçekleştirileceğini belirtti.
İNSANCA YAŞAMA KAVUŞSUNLAR
"Parasında değiliz, yeter ki bu vatandaşlarımız insanca yaşama kavuşsunlar" diyen Bayraktar, isteyen belediyeler ile işbirliği yapabileceklerini vurguladı ve İzmir-Karşıyaka Belediyesi ile de görüştüklerini kaydetti. Sağlıklı koşulların sağlanması için, bu tür mahallelerde insanların geçici yerleşim yerlerine alınıp, konutlar tamamlandıktan sonra kalıcı konutlarına yerleştirilebileceğini anlatan Bayraktar, Türkiye'nin bu tür sorunlarını çözmesi gerektiğini, bu güce de sahip olduğunu kaydetti. Bayraktar, ev fiyatlarının ise daha sonra açıklanacağını söyledi.
Baraka yerine yeni daire verildi
TOKİ'nin, Sulukule olarak bilinen bölgede İstanbul Büyükşehir ve Fatih Belediyesi ile birlikte kentsel dönüşüm amacıyla uyguladığı Neslişah ve Hatice Sultan Yenileme Projesi çeşitli tartışmalara yol açmıştı. Proje alanında 346'sı kiracı toplam 620 ailenin yaşadığı, başka yerlerde yaşayan ev sahiplerinin evlerini kullanamadığı kaydedilmişti. Kentsel Yenileme Projesi kapsamında hak sahiplerine konut verilirken, kiracı olanlara da Taşoluk'ta TOKİ'nin yaptığı konutlardan düşük taksitlerle satın alma imkanı sağlandı.
Taksitler eve girdikten sonra
Konutların, Roman vatandaşlara, yoksul vatandaşlara olduğu gibi, konuta oturduktan sonra başlamak üzere, 100 lira taksitle satılabileceğini açıklayan TOKİ Başkanı Bayraktar "TOKİ'nin konut yaparken bölgenin özelliklerini, iklimi ve insanların yaşam şartlarını dikkate aldığına işaret etti. Bayraktar, Roman vatandaşlar için de yaşam alışkanlıklarına uygun olarak zemin 2 katlı, bahçeli veya 2-3 katlı projeler uygulanabileceğini kaydetti. Bayraktar, bu tür projelerin isteyen diğer belediyelere de uygulanabileceğini belirterek "Belediyelerimiz teklifle gelirse bunları değerlendiririz" dedi.
Star
Romanlara 100 lira taksitle ev
Toplu Konut İdaresi, Romanlar için az katlı, bahçeli konut projeleri yapacak. İlk aşamada Bursa Mustafakemalpaşa ve İstanbul Şile 'de uygulanacak projeler, daha sonra yaygınlaştırılacak
SELENDİ'DEN GİTTİLER
Manisa'nın Selendi ilçesinde sigara tartışmasıyla başlayıp, çevre kentlere gönderilmeleriyle sona eren Roman vatandaşların konut sorununu Toplu Konut İdaresi (TOKİ) çözecek. TOKİ bu amaçla özel projeler uygulamaya karar verdi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, bu vatandaşların yaşadığı yerlerde, belediyelerle işbirliği yaparak, az katlı bahçeli konutlar yapacaklarını açıkladı.
İLK UYGULAMA YERİ
Şile Bayraktar, ilk uygulamalarının Bursa Mustafakemalpaşa ve İstanbul Şile'de gerçekleştirileceğini, konut sayısının da belediyeler tarafından belirleneceğini belirtti. "Parasında değiliz, yeter ki vatandaşlarımız insanca yaşama kavuşsunlar" diyen Erdoğan Bayraktar, bu konuda isteyen belediyeler ile işbirliği yapabileceklerini vurguladı. Bayraktar, İzmir-Karşıyaka Belediyesi ile görüştüklerini de kaydetti.
Posta