Toki

TOKİ'den son dakika 100 bin konut müjdesi! O ildeki 820 konutun teslimleri başladı!

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi çerçevesinde Adana Sarıçam'daki teslimler başladı. İşte merak edilenler..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Adana Sarıçam Akkuyu mahallesinde inşasına başlanan 820 adet konut bitirildi. 

Tamamlanan konuların hak sahiplerine teslimleri başladı. Bu kapsamda teslimler 13 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. 

TOKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; 100 bin sosyal konut projesi çerçevesinde hayata geçirilen konutlar, yatay mimari anlayışı esas alınarak inşa edildi. Konutlar, radye temel üzerine, tünel kalıp sistemi ile depreme dayanıklı şekilde yapıldı. 

Adana Sarıçam 820 konut projesi, 2 oda 1 salon 557 daire ve 3 oda 1 salon nitelikli 263 daire olacak şekilde toplamda 35 bloktan meydana geliyor. 

Projede, kamelyalar, çocuk oyun alanları ve yeşil alanlar yer alıyor. TOKİ Adana Sarıçam 820 konut projesinde ak sahiplerinin keyifli vakit geçirebileceği konforlu alanlar sunuluyor. 

Bunların yanı sıra, geçtiğimiz günlerde de TOKİ tarafından Adana'daki orman yangınında evi yanan ailelere yeni evlerinin teslimi yapıldı. 

Adana'nın Kozan ilçesinde 2020 ve 2021 yıllarında çıkan orman yangınlarında, evleri yanan 29 aileye yeni evlerinin anahtarları 6 Ağustos tarihinde verildi. 

İlçede yaşanan yangınlarda 31 ev kullanılamaz hale gelmişti. TOKİ tarafından, 3 oda 1 salon şeklinde inşa edilen 109 metrekarelik evlerine kavuşan aileler anahtarlarını alırken büyük heyecan yaşadıklarına, kaybettikleri orman için ise hala üzgün olduklarına dikkat çekti. 

Konutunun anahtarını teslim alan vatandaşlardan Mustafa Tümer, "Allah bir daha yaşatmasın. Bizim evlerimiz yandı ama ormanlarda oradaki canlılarımız kötü oldu. Devletimiz verdiği sözü tuttu ve mağduriyetimiz giderildi. Devletimize çok teşekkür ederiz. Yanan orman ciğerlerimiz. Gençler ve aileler pikniğe gidince dikkat etmeli. Orman bölgesinde daha hassas olmalıyız. Bazı vatan hainleri var. Ormanları yakana devletimiz gereğini yapar ama bizim de hassasiyetimiz çok yüksek olmalı. Devlet her yere yetişemez ama bizim millet olarak duyarlı olmamız gerek" açıklamasında bulundu.

Orman yangınında evleri yanan mağdur vatandaşlara anahtarların teslim edildiğinin altını çizen Çamlarca Mahalle Muhtarı Ahmet Gül de, "Büyük yangında mahallemizde birçok kişinin evi yandı. Bugün hak sahiplerine anahtarları teslim edildi. Devletimiz, milletimiz var olsun. Ormanlarımız yeşeriyor burada da 4 yıl sonra evlerimiz yeşerdi" şeklinde konuştu.

Ekonomist Barış Soydan: Reel sektör durdu ama konut satışları arttı. Bu nasıl oldu? İşte cevabı…

Ordu Altınordu'ya 96 odalık yeni otel geliyor! 3 yıldızlı İbis Budget Ordu için düğmeye basıldı!

Kocaeli'deki 150 bin bağımsız birim güçlendirilmeli ya da yeniden yapılmalı!