Toki

TOKİ'den ucuz konut almak isteyenler hemen bakın! TOKİ 2022 projeleri için tarih belli oldu! Bu tarihi sakın kaçırmayın

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen 2022 projeleri için nefesler tutuldu. Peki TOKİ 2022 projeleri için başvurular ne zaman başlayacak? İşte detaylar....Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine sonrası düşük bütçeli vatandaşları konut sahibi yapacak dev proje için hazırlıkların neredeyse son bulduğunu kaydederken, söz konusu detayların önümüzdeki ay netleşeceğini duyurdu

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı sosyal konut projesi başvuruları için adeta nefesler tutuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine sonrası düşük bütçeli vatandaşları konut sahibi yapacak dev proje için hazırlıkların neredeyse son bulduğunu kaydederken, söz konusu detayların önümüzdeki ay netleşeceğini duyurdu.

Peki TOKİ 2022 projeleri için başvurular ne zaman başlayacak? İşte detaylar....

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞLIYOR

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ konut projesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaparak ekonomik, sağlıklı, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduklarını kaydederek, "Ülkemizin 81 şehrinde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada ilk defa konut sahibi olacak vatandaşların sabırsızlıkla beklediği projenin bitmek üzere olduğunu kaydederek, sıfır atık uyumlu, enerji verimli malzemelerle yapılacak bu konut projesinde yenilenebilir enerji sistemi kullanılacağını dile getirdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca yaptığı açıklamada "Şehit yakınları, gaziler ve emeklilere her zaman ki gibi yer ayrılacaktır. Ayrıca ilk defa evlenen geçlerimiz de kota sahibi olacaktır. diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilde başlatacaklarını dile getirdi.

Bakan Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki ay itibarıyla, Cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız.'' şeklinde konuştu.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği TOKİ projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yapan TOKİ Başkanı Ömer Bulut da beklenen tarihi açıkladı. Habertürk'ten Bülent Aydemir'e konuşan TOKİ Başkanı Bulut, merakla beklenen projelerin lansmanını 17 Eylül tarihinde gerçekleştireceklerini kaydeden Ömer Bulut, Burada sayı da netleşeceğini dile getirdi.

PEŞİNAT VE VADE SÜRESİ NE KADAR? 

Hiç evi olmayan vatandaşlar yüzde 10 peşin, 20 yıla kadar varan vadeli sabit taksitlerle konut sahibi olacak. TOKİ projeleri ile ilgili konuşan Bakan Murat Kurum, vatandaşların 20 yıla varan vadelerle sosyal konuttan istifade edeceklerini kaydederek, "Alt gelirliler için altyapılı arsalarımızı da sunacağız. Daha önce evi olmayan, dar gelirli tüm vatandaşlarımız konut, arsa ve ticari ünitelerimizden istifade edecekler." dedi.

BAŞVURU GELİR ŞARTI NEDİR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle inşa edilecek olan konutlardan yararlanmak isteyen vatandaşların hane halkı geliri net 10 bin TL'den fazla olmayacak. Bu rakam mefa kent İstanbul için 11 bin 500 TL olarak uygulanacak.

TOKİ'den ucuz konut bekleyen Diyarbakırlılar dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

TOKİ İstanbul projesi için tarih belli oldu! O ilçeye 420 yeni konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

TOKİ'den Aydınlılara son dakika müjdesi! O 3 ilçeye tam 756 ucuz konut geliyor!