Toki

TOKİ’den uygun fiyatlı daireler! Ev almak isteyenlere talih kuşu kondu! Zamanınız az hemen başvurun!

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenlere eşi benzeri bulunmayan bir fırsat. İşte yapılması gerekenler!Bu projelere başvuru ise çok az zaman verildi

TOKİ, Rize'nin Kalkandere ilçesinde 69 adet konut projesi hayata geçiyor. Bu projelere başvuru ise çok az zaman verildi. TOKİ, uygun fiyatlarla ev sahibi olmak isteyenler hemen baksın! İşte ayrıntılar…

TOKİ’DEN UCUZA EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER DİKKAT!

TOKİ, Rize'nin Kalkandere ilçesinde 69 adet konut projesinin yapılacağını vatandaşlara duyurdu. Bu projeye başvuru 24 Nisan ile 28 Nisan arasında yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TOKİ konut projelerine başvuru yapmak isteyenlerin ilk önce;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır

Bu kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları ve konut alımı için yeterli maddi imkana sahip olmaları gerekmektedir.

Bu bilgilere ek olarak da TOKİ tarafından belirlenen başvuru tarihleri arasında başvuru formunu doğru bir şekilde doldurmaları, belirlenen başvuru ücretini de yatırmaları gerekmektedir. Başvuru ücreti, TOKİ tarafından belirlenen projelere göre değişim gösterebiliyor.

Başvuru yapacak kişilerin, TOKİ tarafından belirlenen sosyal güvence şartlarını sağlamalıdırlar. Bu şartlar içinde de; Emekli Sandığı, SGK ya da Bağ-Kur'dan en az 6 ay süre ile prim ödemiş olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emekli olmuş olmak veya engelli veya şehit yakını olmak yeterli olacaktır.

Başvuru yapacak kişinin, Kalkandere ilçesi nüfusuna kayıtlı olmaları gerekir.

Başvuru yapanın, kendisi, eşi ya da velayeti altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde kayıtlı bağımsız bir konuta da sahip olmamaları gerekir.

Bu bilgilere ek olarak da TOKİ'den daha önce konut satın almamış olması gerekir. Ancak, Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisinde yer alanlar da bu şarttan muaf tutulur.

Bu kampanyaya başvuru yapmak için de ilk önce, TOKİ resmi internet sitesine kayıt olunması gerekir. Kayıt işlemi yaptıktan sonra, TOKİ tarafından açıklanan başvuru dönemlerinde başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru sürecinde gerekli olan belgeler arasında kimlik kartı fotokopisi, gelir belgesi, ikametgah belgesi, vergi levhası ile birlikte öğrenci belgesi, tapu kayıt örneği gibi evrakları tamamlanması gerekiyor.