27 / 04 / 2024

TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konut, işyeri ve arsa satışı yeniden devreye girecek. TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi geldi! 81 il için geçerli başvuru şartları neler?



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’ndan dar gelirliler için yeni konut, arsa ve işyeri satışına dair müjde geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre 2024'te salgın döneminde daralan konut arzının hızla artırılmasına, depremin oluşturduğu konut stokunu tamamlamak için 81 ilde Toplu Konut İdaresi yeniden satışa sunulacak.

Milyonlarca vatandaşı ev sahibi yapmak ve kira sorununda kurtarmak için atılacak adımlar 2024 senesi içerisinde yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salgın döneminde daralan konut arzının dengelenmesi ve depremin oluşturduğu konut stokundaki kayıpların telafisi göz önünde bulundurularak 81 kentte yeniden konut, arsa ve işyerlerinin satışına başlayacağının müjdesini verdi. 

 TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama;

"Kira ve konut fiyatlarındaki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak, salgın döneminde daralan konut arzının hızla artırılmasına, depremin oluşturduğu konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilerek dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkânı artırılacak"

TOKİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre,  TOKİ  resmi sitesinde yer alan detaylara göre konut satışları Erzurum ili, Aşkale Kandilli de 10 adet konut satışa sunuluyor. Erdoğan tarafından duyurulan konut, arsa ve işyeri satışları ise 2024 yılında devreye alınacak. Tarih hakkında henüz resmi bir açıklama gelmesi. Açıklamanın yapılması ile beraber haberimiz güncellenecektir.

 TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

TOKİ ARSA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TOKİ başvuru şartları henüz belli omadı, ancak TOKİ tarafından önceden istenen şartlar şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.

18 yaşını tamamlamış olmak.

Başvuru başlangıç tarihinden önce Projenin yer aldığı Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek ya da aşağıda belirtildiği gibi ilgili nüfusa kayıtlı olma

Arsa tahsis edilecek kişilerin, kendisinin ya da eşinin ya da ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde konut yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir konut veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına (kat irtifakı tapusu) sahip olmaması şarttır.

TOKİ tarafından yapılmış uygulamalardan daha önce yararlanmamış olmak.

TOKİ İŞYERİ BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.

Projenin yer aldığı il nüfusuna kayıtlı olmak ya da o il sınırlarında faaliyette bulunuyor olmak.

Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmak.

Ustalık Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi, Vergi Levhası, İşyeri Açma Belgesi, ve e-Ticaret yapıldığına dair bilgileri gösterir belgelerden birine sahip olmak.

Şahsın, eşinin ve 18 yaşından küçük çocukları mülkiyetinde işyeri olmaması.

 TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

Proje il sınırları içerisinde 1 seneden az olmamak şartı ile ikamet ediyor olması veya Proje il nüfusuna kayıtlı olması,

Evi satın almak için başvuru yapanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız evlerin bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması koşulları aranacak. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç.)

Aylık hane halkı gelirinin (Kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları), en fazla net 34.000 Türk Lirası(Başvuru sahibinin kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları, başvuru tarihi itibariyle yol, gıda, vs. her türlü aldıkları destekler dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı) (Terör, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç) 

Başvuruları yapacak vatandaşların 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
 

15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler?

Eylül ayı evde bakım parası hesaplara yattı mı? Evde bakım parası alanlar aman dikkat! 5 bin 98 TL'yi kaçırmayın!

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yatırımcılar çabuk baksın! 8 Eylül 2023 canlı altın fiyatları


Geri Dön