Emlak Terimleri

TOKİ'den vazgeçersem başvuru ücreti iade edilir mi?

TOKİ projesine başvurmuş ancak almaktan vazgeçmiş kimseler başvuru bedeline ne olacağını merak ediyor. Peki, TOKİ'den vazgeçersem başvuru ücreti iade edilir mi? İşte yanıtı...Bilindiği üzere başvuru yapmak isteyen vatandaşlardan belli miktarlarda başvuru bedeli alınıyor

TOKİ projelerine başvuruda bulunan kimselerin merak ettiği hususlardan biri de başvuru ücretleri oluyor. Bilindiği üzere başvuru yapmak isteyen vatandaşlardan belli miktarlarda başvuru bedeli alınıyor. Ancak başvuran kimseler bazı nedenlerden dolayı TOKİ'den vazgeçmek isteyebiliyor.

Bu gibi durumlarda başvuru ücretinin iade edilip edilmeyeceğini merak eden kimseler "Toki'den vazgeçersem başvuru ücreti iade edilir mi?" sorusuna yanıt arıyor. İşte TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

TOKİ SÖZLEŞMESİ FESHEDİLİRSE BAŞVURU ÜCRETİ İADE EDİLİR Mİ?

Sözleşmenin feshi halinde başvuru bedeli, peşinat ve taksitler; masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilir. Vergiler ve banka komisyonu geri ödenmez. Konut tesliminden sonra geçen süre zarfında işletilecek kira bedeli de peşinat ve taksit toplamından düşürülür.
 

PROJE YÜRÜRLÜĞE GİRMEZSE İADE VAR MI?

Yeterli talep olmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru bedeli TOKİ tarafından belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa süre içinde geri ödenmektedir.

 

TOKİ'DEN VAZGEÇERSEM BAŞVURU ÜCRETİ İADE EDİLİR Mİ?

Haklarınız iptal edilir. Başvuru bedeli ödeyenlere bu bedel geri ödenir. Ancak, talep örgütlenmesi çerçevesindeki uygulamalarda ihale işlemleri talebe göre başlatılacağı için başvuruda bulunduktan sonra vazgeçenlere başvuru bedeli geri ödenmemektedir. Yine talebin fazla olduğu bazı projelerde de vazgeçenlere başvuru bedelinin geri ödenmeyeceğine dair hüküm sözleşmeye konulabilmektedir.
 

 TOKİ'den aldığım evi nasıl devredebilirim?

TOKİ tapu harcından muaf mı 2022?

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?