27 / 04 / 2024

TOKİ'nin 100 TL taksitli konutlarının kura çekimi yapıldı!

TOKİ'nin 100 TL taksitli konutlarının kura çekimi yapıldı!

ADANA Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) tarafından aylık 100 TL taksitle yoksul vatandaşlara yönelik yapımına başlanan 45 metrekarelik 752 konut için kura çekimi yapıldı  



ADANA Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) tarafından aylık 100 TL taksitle yoksul vatandaşlara yönelik yapımına başlanan 45 metrekarelik 752 konut için kura çekimi yapıldı, ilk kez eve kavuşan 58 yaşındaki Hatice Sürücü, Başbakan sayesinde çile çekmekten kurtulduğunu, kaderin ilk kez kendisine güldüğünü söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü işbirliği ile 2009 yılında gerçekleştirilen projeyle 45 metrekare büyüklüğünde, 1 oda 1 salon nitelikte inşa ettirilen ve peşinatsız, 240 ay vadeli ve 100 lira taksitlerle verilecek olan konutların kura çekilişleri yapıldı.

Engelli Mehmet Şimşek (32), ismi okunduktan sonra koltuk değnekleriyle kürsüye çıkarken zor anlar yaşadı. Kürsüye çıktıkta sonra ev sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu ancak engellilere ayrılan kontenjanın çok az olduğunu anlatarak, "Adana'da yaklaşık 40 bin engelli var. 3 ayda verilen asgari ücretle geçinmeye ve kira vermeye çalışıyorlar. Başbakanımızdan  TOKİ  evlerinden daha fazla kontenjan ayrılmasını istiyoruz" dedi.

Lisede eğitim görürken geçirdiği hastalık sonucu felç olan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Bülent Coşkun ise annesiyle spor salonuna gelerek beklemeye başladı. Oğlu tribünlere çıkamadığı için sahada yerde oturarak evin kendisine çıkmasını bekleyen anne Fatma Coşkun, oğluna ev çıktığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Akit


Geri Dön