Toki

TOKİ'nin 81 ildeki projeleri için talep toplanıyor! Milyonlara son dakika müjdesi! Ucuz konut fırsatını sakın kaçırmayın

Tüm Türkiye'de büyük sevinç yaratan TOKİ 2022 sosyal konut projesi için valilikler talep toplamaya başladı. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olacak kampanya için hazırlıklar tam gaz sürüyor

Hükümet konut fiyatları ve kiralardaki fahiş artış sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşların sorununu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olacak kampanya için hazırlıklar tam gaz sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı evi olmayan dar gelirliler için hayata geçirilecek olan sosyal konutlarla ilgili olarak valilikler talep toplamaya başladı. İllerdeki konut ihtiyacına göre belirlenecek toplam konut sayısının rekor düzeyde oması bekleniyor.

81 İLDE REKOR KONUT SAYISI 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle şimdiye kadar yapılan sosyal konut projesinde toplamda 1 milyon 170 bin rakamına ulaşılmıştı. Aktarılan detaylara göre, bir buçuk sene kadar önce 100 bin sosyal konut hamlesi için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tüm çalışmalar tamamladı ve inşaatlar başladı.

Sabah gazetesinden Seda Tabak'ın haberine göre, yeni sosyal konut hamlesi de Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olacağı için 81 ilde bu sayının gelen talebe göre 200 bini geçeceği de söyleniyor. Merakla beklenen projelerle ilgili tüm detaylar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Eylül'de duyurulacak.

240 AY VADE İMKANI

Hâlihazırda ev sahibi olmayan, herhangi bir mal veya mülk için hissedar olmayan dar gelirli vatandaşlar, uygun taksitlerle hayallerindeki evlerine kavuşmuş olacak. Söz konusu kuraya katıldıktan sonra konut almaya hak kazanan vatandaşlar, 20 yıla varan vade seçenekleriyle kira öder gibi ev taksiti ödeyecek.

Yine aktarılan detaylara göre, şehit yakınları ve gaziler için satışta özel kontenjanlar açılacak. Söz konusu evler için belirlenmesi beklenen peşinat tutarı ise konut fiyatının yüzde 10'u civarında olacak. 2+1 ve 3+1 olarak  tasarlanması beklenen konutların fiyatları ise henüz belli olmadı.


MALİYETİ DEVLET KARŞILAYACAK

Vatandaşların erişilebilir şartlarda ev sahibi olmasını sağlamak, fahiş kira bedellerini düşürmek, salgın döneminde daralan konut arzını hızla artırarak, inşaat sektörünü canlandırmak planlanıyor.

Vatandaşların kira öder gibi konut sahibi olacağı söz konusu projelerde konutlar asgari ücretli ailelerin erişebileceği fiyat ve koşullarda inşa edilecek. Artan inşaat maliyetleri ve arsa sorunu konusunda, tüm gerekli sübvansiyonları da yine devlet karşılamış olacak.
 

GENÇLERE ÖZEL KOTA AYRILACAK

Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının daha önce yaptığı sosyal konut projelerini kapsayan kampanyalarda konutu olmayan emeklilere de ayrı kota ayrıldı. Söz konusu yeni projede de dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakınlarının dışında gençler ve yeni evlenecekler de ayrı kota içinde değerlendirilecek.

Anadolu şehirleri ve mega kent İstanbul'da belirli aile geliri üst sınırı ve daha önce konutu olmaması koşullarının aranacağı kampanyada, başvurulardan sonra kura yolu ile konut edinimi sağlanacak.


MEGA KENT İSTANBUL'A ONBİNLERCE YENİ KONUT MÜJDESİ

Merakla beklenen Sosyal konut hamlesinde mega kent İstanbul'a önemli bir pay ayrılacağını dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''81 ilimizde olduğu gibi; İstanbul'umuza yeni on binlerce konut kazandıracağız" diyerek, gençlerimize, yeni evli kardeşlerimize, engelli kardeşlerimize, emeklilerimize, şehit ve gazi ailelerimize özel kontenjanlar ayıracağız. Evi olmayan tek bir kardeşimiz kalmayana dek bu çalışmayı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz" şeklinde konuşmuştu.

TOKİ sosyal konut projeleri başvuruları ne zaman başlayacak 2022? İşte TOKİ sosyal konut başvuru şartları!

TOKİ'den 2 bin 363 TL taksitle konut fırsatı! Başvurular başlıyor! Sakın kaçırmayın!

Emeklilere TOKİ’den müjde geldi! Her beş evden biri emeklilerin olacak! Ucuz konutları kaçırmayın