05 / 05 / 2024

TOKİ'nin Elazığ'da yaptırdığı 400 konut depremzedelere verilecek!

TOKİ'nin Elazığ'da yaptırdığı 400 konut depremzedelere verilecek!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi tarafından yapımı tamamlanan 400 konut depremzedelere verilecek...



Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremde evleri yıkılan insanlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kalıcı konut inşa edilmesine başlanırken,TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 400 konut da depremzedelere verilecek.

Milliyet'te yer alan habere göre; Merkez üssü Sivrice meydana gelen Elazığ depreminin ardından depremzedelerin yaralarının sarılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

TOKİ nin Elazığ da yaptırdığı 400 konut depremzedelere verilecek!
 
Merkez Cumhuriyet Mahallesi ile Bizimşen bölgesinde,  TOKİ  tarafından yapımı tamamlanan 400 konut, depremzedelere verilmeye başlandı. 125 metrekare 3+1 ve 90 metrekare 2+1 şeklinde yapılan daireler, öncelikli olarak Mustafa Paşa ve Sürsürü mahallelerinde deprem sırasında yaşamını yitirenlerin yakınlarına veriliyor.

TOKİ nin Elazığ da yaptırdığı 400 konut depremzedelere verilecek!

DEPREMDE BOYALARINDA BİLE ÇATLAK OLUŞMADI

Konutların teknik özellikleri hakkında bilgi veren yüklenici firma temsilcisi Coşkun Aliefendioğlu, depremde bu konutların kendini test ettiğini ve boyalarında dahi bir çatlağın oluşmadığını ifade etti. Aliefendioğlu, "Sayın bakanımızın teslim etmeyi düşündüğü konutlar 2 bölümden oluşmaktadır, bir kısmı 3+1 ve 125 metrekare ebeveyn banyolu olmakta, diğer kısmı da 90 metrekare civarında 2+1 konutlardan oluşmaktadır. Statik olarak yaşamış olduğumuz depremde kendini test etmiş ve en ufak bir sıva çatlağı bulunmadı. Statik olarak oldukça güçlüdür burası. Konutlarımızda doğal gaz ısıtmalı merkezi sistem mevcuttur. Doğal gaz, elektrik ve su abonelikleri hazır haldedir" diye konuştu.

TOKİ Elazığ'da 1.400 konut için düğmeye bastı!


Geri Dön