Kent Haberleri

TOKİ'nin Eylül 2023 kampanyası için son 3 gün! 14 bin TL'den az maaş alanlar 4 bin TL taksitle 3+1 evleri kaçırmayın!

TOKİ'nin Eylül 2023 kampanyası için son 3 güne girildi. Sadece 4 bin lira taksitle 3+1 konut fırsatı için bu fırsatı sakın kaçırmayın...Verilen bilgilere göre, TOKİ'nin Erzurum 2023 projesi kapsamındaki daireler 4 Eylül'de satışa çıktı

Dar ve orta gelirli aileler için yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bir projesi için daha başruvu dönemini başlatmıştı.

Verilen bilgilere göre, TOKİ'nin Erzurum 2023 projesi kapsamındaki daireler 4 Eylül'de satışa çıktı. Söz konusu projede toplam 10 adet daire mevcut.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre, TOKİ Erzurum Aşkale projesi kapsamındaki daireler 3+1 şeklinde tasarlandı.

Peki TOKİ Erzurum 2023 projesi için başvuru dönemi ne zaman sona erecek? Aşkale TOKİ projesindeki konutların fiyatları ne kadar? 
 

Verilen bilgilere göre, Aşkale TOKİ projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 8 Eylül 2023 olarak belirtildi. Projedeki konutlar için başvurular Ziraat Bankası aracılığı ile kabul ediliyor.

Aşkale TOKİ projesinde yer alan dairelerin kura çekimleri 14 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Başvuruların başladığı TOKİ Erzurum Aşkale projesi kapsamındaki dairelerin brüt alanları 106.63 metrekare, net alanları da 86 metrekare olarak belirtildi. 

En düşük konut bedelinin 972 bin 962 lira, en yüksek konut bedelinin de 1 milyon 115 bin 349 lira olduğu projeden yüzde 25 peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Aşkale TOKİ 2023 projesi için ödenecek peşinat tutarları 243 bin 240 TL ile 278 bin 837 TL arasında farklılık gösteriyor.

Vade süresinin 180 ay vade imkanı sağlanan TOKİ Erzurum projesi için ödenecek en düşük taksit bedeli 4 bin 54 TL, en yüksek taksit bedeli se 4 bin 647 TL olarak belirlendi.

TOKİ Erzurum projesine başvurabilmek için aranan şartlar şu şekilde:

- T.C. vatandaşı olması,
- Projenin yer aldığı il/ilçe sınırları içerisinde 1 seneden az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması ya da projenin yer aldığı il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 senedir ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor),
- Toplu Konut İdaresi Başkanlığından konut satın almamış olması ve TOKİ'den konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),
- Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir kısmının ya da müstakil bir evinin (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
- Başvuruların başladığı tarih itibarıyla 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranıyor.),
- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 14 bin TL olması 
- Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- sadece bir konut için başvuru yapması.

7.500, 8.000, 9000 TL maaş alanlar dikkat! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerine 3. ikramiye piyangosu vurdu!

Yeni ve zamlı dul-yetim maaşları ne kadar oldu? Hemen hesaplara yatırılacak Eylül 2023 maaşlarına bakın!

Milyonlarca SSK ve BAĞKUR emeklisi merakla bekliyor... Ekim'de ara zam müjdesi gelir mi?