Toki

TOKİ'nin gurbetçi projesi başvuruları 21 Mart'ta başlıyor!

Uzun zamandır dar gelirli vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi yaptıklarına dikkat çeken TOKİ Başkanı Ömer Bulut, yaptıkları 1 milyon 100 bin konutla 5 milyonu aşkın vatandaşı sıcak yuvalarına kavuşturduklarını belirtti. Projemize başvurular 21 Mart-18 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak” diye konuştu

Esnaftan memura, işçiden ev hanımına toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir anlayış kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Ömer Bulut, “Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımızın ev sahibi olması için İstanbul Sancaktepe’de 2+1 ve 3+1 nitelikli 420 konutluk projeyi hayata geçiriyoruz. Projemize başvurular 21 Mart-18 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak” diye konuştu. Yeni konut projesi kapsamında yurt dışındaki Türk vatandaşların megakent İstanbul’da kira öder gibi konut sahibi olacağına vurgu yapan Bulut, Sancaktepe projesini de yatay mimari anlayışı çerçevesinde inşa edeceklerini dile getirdi. 

Peki TOKİ'nin gurbetçiler için hayata geçireceği projedeki konutların fiyatları ne kadar? Projeye başvurular nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar...

 

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak

Projeden faydalanarak konut sahibi olma hayali kuran yurt dışındaki vatandaşlar e-Devlet aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebilecek. Projeye başvuru yapacak vatandaşların öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasının ya da mavi kart sahibi olmasının gerektiği belirtildi.

Projeye başvuru yapacak vatandaşların yurt dışında süresiz oturum hakkının bulunması, yurt dışında daimi ikamette bulunması ve başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olması da gerekli tutulan diğer şartlardan oldu. Ayrıca bir hane halkı için, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları ismine sadece bir tane başvuruda bulunulabileceği açıklandı. Birden fazla başvuruda bulunulması durumunda başvuruların geçerli olmayacağı belirtildi. 

Ortalama konut fiyatı ve taksitler

2 oda 1 salon evler için ortalama 1 milyon 430 bin TL fiyat biçilirken, yüzde 30 peşinat imkanı ve 8 bin 342 TL taksit fırsatıyla 120 aya ulaşan vadelerden satılacak. 3 oda 1 evlerin fiyatları ise 1 milyon 680 bin Türk Lirası olarak belirlendi ve yüzde 30 peşinat fırsatı ile 9 bin 800 TL taksit imkanı ile 120 aya varan vadelerle satışa sunulacağı açıklandı. 

Kura çekilişi 31 Mayıs’ta

Gazete Vatan'da yer alan habere göre; başvuruların bitirilmesinin ardından konutlar için kura çekiliş tarihi 31 Mayıs 2022 olarak belirlendi. 

Hak Sahibi Belirleme Kurası TOKİ’nin sosyal medya (FaceBook, Twitter, YouTube ve Instagram) hesapları aracılığıyla canlı şekilde izlenebilecek. Projeye ilişkin bütün bilgilere www.toki.gov.tr adresinden ve Alo TOKİ Bilgi Hattı: 444 86 54 numarasından erişilebiliyor.

TOKİ yüzde 22 indirim kampanyası 22 Mart'ta başlıyor!

TOKİ, yurt dışında yaşayan vatandaşları ev sahibi yapacak!