Toki

TOKİ'nin indiriminde yarın son gün! Sakın kaçırmayın! Yüzde 22 indirim uygulanacak!

TOKİ'nin konut ve iş yeri sahiplerine uyguladığı indirim kampanyasına başvurular için yarın son gün! Tam yüzde 22 indirim uygulanacak! Sakın kaçırmayın! Peki, TOKİ'nin düzenlediği indirimden kimler yararlanabilecek, faydalanabilmek için koşullar neler? 81 şehirde gerçekleştirilecek kampanya ile borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen iş yeri ve ev sahibi kişilere, yüzde 22 indirim uygulanacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) her sene gerçekleştirdiği indirim kampanyasında başvurlar için yarın son gün. 81 şehirde gerçekleştirilecek kampanya ile borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen iş yeri ve ev sahibi kişilere, yüzde 22 indirim uygulanacak. Ayrıca arsa alıcılarına ise yüzde 10'luk bir indirim uygulanacak. 22 Mart'ta başlayan indirim, yarın sona buluyor. 

Peki, TOKİ'nin düzenlediği indirimden kimler yararlanabilecek? 

BORCUNUN TAMAMINI KAPATAMAYANLARA DA İNDİRİM UYGULANIYOR!

TOKİ'nin düzenlediği indirimden, bütün borç bakiyesini kapatamayacak kişiler de yararlanabiliyor. Buna şekilde, borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak koşuluyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından yararlanabiliyor.

Bu kapanyadan 1583 konut ve iş yeri alıcısı kısmı ödemeden yararlandı. TOKİ'nin indirim kampanyasından bugüne kadar faydalanan vatandaşların sayısı ise 14 bin 575'i buldu!

KAMPANYAYA SON BAŞVURU TARİHİ 19 NİSAN

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 19 Nisan Salı gününe yani yarına kadar ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılan borç kapatma işlemlerinde söz konusu indirim oranından faydalanılamayacak.

Peki, TOKİ'nin düzenlediği indirimden faydalanabilmek için koşullar neler? 

TOKİ'NİN İNDİRİM KAMPANYASINDAN YARARLANMA KOŞULLARI

Kampanya koşullarına göre, indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki iş yeri ve ev alıcılarının, başvuru tarihinden itibaren TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

Ayrıca, TOKİ tarafından satışları 2020 senesi sonuna kadar yapılmış ve geri ödeme taksitleri en geç 2020 senesi sonu itibarıyla başlamış olan iş yeri ve ev  alıcıları kampanyadan faydalanabilecek

Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler ise indirim kampanyasından faydalanılamayacak.

Ayrıca kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşlar, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.