Sektörel

TOKİ'nin önündeki en büyük engel

TOKİ'nin çalışmalarında rahat hareket etmek için kırmak istediği o tekel...

TOKİ Başkanı Bayraktar, büyük müteahhitlerin tekelleşme yoluna gitmemesini istedi ve "İnşaat sektörünün temelini oluşturan çimento ve demirde de tekeli kırmak gerekiyor" dedi...

Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar tekelleşmeden şikayetçi. Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (), Kamu İhale Kurumu (KİK) ile birlikte `'Yapım İşleri İhalelerine Yönelik İkincil Mevzuat Çalışmaları'' konulu çözüm arama konferansında konuşan Bayraktar, ara teknik eleman yetiştirilmesinin önemini vurguladı.

YAĞMA YOK ÖNCE İŞ SONRA PARA

Bayraktar, "Üçgeni tepesinden değil de alt tabanından oturtmak'' gerektiğini kaydetti. Diğer taraftan büyük müteahhitlerin tekelleşme yoluna gitmemesi ve küçük müteahhitlerin de elinden tutması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, inşaat sektörünün temelini oluşturan çimento ve demirde de tekeli kırmak gerektiğini söyledi.

Yüklenicilerin büyük bir kısmının devletten iş aldığını ancak, fizibiliteye bakmadığını, araştırma inceleme yapmadan para aldığını anlatan Bayraktar, kendilerinin devlette "işi yapacaksın parayı alacaksın" anlayışını, olgusunu "altını çize çize" oluşturmak istediklerini söyledi.

TOKİ'de de bu uygulamayı esas aldığını belirten Bayraktar, "İyi ve kötüyü, işini yapanla işini yapmayanı ayırt etmek lazım. Devletin ana denetim mekanizmasının daha kucaklayan, yüklenicilere daha çok yardım eden ama denetimi de en iyi şekilde yapan bir boyut kazanması için mücadele devam etmeli. Öyle yağma yok işini yapacaksın parayı alacaksın" dedi.

Bugün