27 / 04 / 2024

TOKİ'nin Şanlıurfa ve Hatay'daki deprem konutlarında son dakika! 1.614 konutluk projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

TOKİ'nin Şanlıurfa ve Hatay'daki deprem konutlarında son dakika! 1.614 konutluk projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

Deprem bölgesinde konutların yeniden inşaları için ihaleler sürerken, Hatay’da 856 adet konut ihalesini Siyahkalem Mühendislik İnşaat şirketi alırken, Şanlıurfa’da 758 adet konut ihalesini MAY İnşaat Taahhüt Müşavirlik ve Aşan Mühendislik İnşaat Şirketi iş ortaklığı kazandı.



Deprem bölgesinde konutların yeniden inşaları için ihaleler hız kesmeden devam ederken, Hatay’da 856 adet konut ihalesini Siyahkalem Mühendislik İnşaat şirketi alırken, Şanlıurfa’da 758 adet konut ihalesini MAY İnşaat Taahhüt Müşavirlik ve Aşan Mühendislik İnşaat Şirketi iş ortaklığı kazandı. İşte Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberi...

Deprem bölgesinde konutların yeniden inşası için ihaleler peş peşe yapılmaya devam ediliyor. Söz konusu bu ihaleler 21/B pazarlık usulüyle yapılıyor. Geçtiğimiz günlerdeki ihalelerden sonra son gerçekleştirilen Hatay ve Şanlıurfa ihaleleri de yine tepki çekti.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bölgedeki konutların yapımları için ihaleye çıktı. Söz konusu ihaleler yine tartışma yarattı. Hatay Antakya’da 9 Şubat tarihinde toplamda 856 adet konut yapımı için ihaleye çıkıldı. 1 milyar 956 milyon liralık ihaleyi Siyahkalem Mühendislik İnşaat şirketi aldı. Verilen detaylara göre Ahmet Cengiz Özdemir’in yönetim kurulu başkanı olduğu şirket, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın içerisindeki açık spor sahasının kapalı hale çevrilmesi için gerçekleştirilen ihaleyi de almıştı. 

TOKİ nin Şanlıurfa ve Hatay daki deprem konutlarında son dakika! 1.614 konutluk projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

23 KAMU İHALESİ

Yine verilen detaylara göre Şanlıurfa’da da 21 Şubat 2024 tarihinde toplamda 758 adet konutun yapımı için ihaleye çıkıldı. 1 milyar 686 milyon liralık ihaleyi MAY İnşaat Taahhüt Müşavirlik ve Aşan Mühendislik İnşaat Şirketi iş ortaklığı kazandı. Birden çok ortaklı aile şirketi olan MAY İnşaat, Şırnak Belediye başkanı ve yeniden aday gösterilen Mehmet Yarka’nın aile şirketi olarak biliniyor. Paylaşılan bilgilere göre MAY İnşaat Şirketi bugüne dek toplamda 23 kamu ihalesine imza attı. Söz konusu bu ihalelerin toplam bedeli 11 milyar 288 milyon 583 bin Türk Lirası olarak açıklanırken, söz konusu şirket 23 kamu ihalesinin 13 tanesini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan aldı. 

 

Ev sahipleri dikkat! Emlakçıların yeni oyunu ortaya çıktı! 'Bu fırsatı kaçırmayın' ilanının arkasından bakın ne çıktı?

Çiftçilere Mart müjdesi geldi! Herkes bekliyordu, paralar hesaplara tek tek yatırıldı! 

Kiraladığı evi tekrar kiralayana 94 bin 622 lira ceza! Kiralık konutlarda büyük problem!


Geri Dön