29 / 04 / 2024

TOKİ'nin yurt yapımına öncelik vermesi önerisi TBMM'de!

TOKİ'nin yurt yapımına öncelik vermesi önerisi TBMM'de!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, TOKİ'nin öğrenci yurtlarına öncelik vermesiyle ilgili kanun teklifini TBMM'ye sundu.



Devlet yurtlarının sayısı yetersiz, özel yurtlar ve konut kiralarında ise büyük yükseliş yaşanıyor. Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; son günlerde gündeme gelen üniversite öğrencilerinin kalacak yer bulma telaşı, meclis gündemine taşındı. 

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, TOKİ'nin öğrenci yurtlarına öncelik vermesiyle ilgili kanun teklifini TBMM'ye sundu. Teklifin yasalaşması durumunda  TOKİ  lüks ev inşa etmek yerine öncelikle öğrenciler için yurt ve barınma ihtiyaçlarını gidermek amacıyla hizmet sunacak. 

TOKİ nin yurt yapımına öncelik vermesi önerisi TBMM de!

MADDİ İMKANSIZLIK ÇOK

Anadolu'nun pek çok farklı bölgesinden çocuklarını eğitim için şehir dışına yollamak zorunda kalan ve maddi imkanları yeterli olmayan ailelerin, devlet yurtlarındaki kontenjan azlığı sebebiyle çocuklarını devlet denetimindeki yurtlara yerleştiremediğine dikkat çeken Şahin, konuya ilişkin açıklamasında “Şehir dışında öğrenim görecek olan öğrencilerimizin ailelerinde her yıl ‘kalacak yer bulma' endişesi devam ediyor. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ne yazık ki bu talebe sessiz kalıyor. Her yıl kontenjanlar artırılıyor, yurt sayısı fazlalaşıyor dense de bu sorun kalıcı bir şekilde çözüme bir türlü kavuşturulamıyor” diye konuştu.

Fikret Şahin'den 'TOKİ yurt yapımına öncelik versin' önerisi!


Geri Dön