26 / 10 / 2024

TOKİ’nin yüzde indirim kampanyasından 22 bin 187 konut ve iş yeri alıcısı yararlandı!

 TOKİ’nin yüzde indirim kampanyasından 22 bin 187 konut ve iş yeri alıcısı yararlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 25'lik indirim kampanyasından 22 bin 187 konut ve iş yeri alıcısı yararlandı.




Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı borçlarına ilişkin peşin ödemede yüzde 25'lik indirim kampanyasından 22 bin 187 konut ve iş yeri alıcısının yararlandığını açıkladı.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklama göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı borçlarına ilişkin peşin ödemede yüzde 25'lik indirim kampanyası, 23 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında yapıldı. Söz konusu kampanya, satışları 30 Haziran 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti en geç 30 Haziran 2023'ten önce başlamış konut ve iş yerleri için uygulandı. Kampanyaya katılan 20 bin 871 kişi, borç bakiyesinin tamamını ödeyerek tapularını teslim aldı. Ayrıca konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre 1316 kişi kısmi ödeme yaparak indirimden faydalandı. Kampanyadan yararlananların yüzde 96,08'inin borçlarını kişisel tasarruflarıyla kapattığı bildirildi.

 TOKİ’nin yüzde indirim kampanyasından 22 bin 187 konut ve iş yeri alıcısı yararlandı!

18 EKİM TARİHİNDE SONA ERMİŞTİ


Türkiye’nin 81 ilindeki dar ve orta gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim kampanyası başlatmıştı.23 Eylül tarihinde başlatılılmış olan TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası 18 Ekim tarihinde sona erdi.

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da yararlandı. Borcunun tamamını kapatamayacak olanlar borç bakiyelerinin yüzde 25'inden az olmayacak biçimde gerçekleştirecekleri peşin ödemelerde, yüzde 25 indirim kampanyasından kısmi şekilde yararlandı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yüzde 25 indirim kampanyası  kapsamında yer alan  alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın gerçekleştirildiği aya ait taksit ödemelerini yapmış olması şartı aranırken, ayrıca bunun dışında geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun da bulunmaması gereken şartlar arasında yer alıyordu.

 

Edirne ve Muğla’da belediyeler 50 bin TL’den başlayan fiyatlarla arsa satıyor!

Konut piyasasında rüzgar tersine döndü! Kiralar düşüyor!

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'yle konut fiyatları düşecek mi? İşte EİDS'nin tüm şifreleri!


Geri Dön