28 / 04 / 2024

TOKİ'nin Hatay, Osmaniye ve Malatya’daki 7 milyar TL'lik konut ihalesi tepki çekti!

TOKİ'nin Hatay, Osmaniye ve Malatya’daki 7 milyar TL'lik konut ihalesi tepki çekti!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Hatay, Osmaniye ve Malatya’da konut yapımı için dört farklı ihaleye çıktı. Toplam bedeli 7 milyar 172 milyon TL olan ihaleler tartışma yarattı.



Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Malatya Hatay ve Osmaniye’de konut yapımları için toplamda dört farklı ihaleye çıktı. İşte detaylar...

Hatay Defne’de 5. Bölge 2. Etap’ta inşa edilecek olan toplamda 840 adet konut için 31 Ocak tarihinde ihaleye çıkıldı. Pazarlık usulü yöntemiyle gerçekleştirilen söz konusu ihaleyi 2 milyar 161 milyon liraya Ottokent İnşaat ve Enam Yapı İş ortaklığı aldı. MERSİS’te yer alan bilgilere göre söz konusu iki şirketin sahibi iş insanı Osman Gazi Kandaş. Kandaş, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  ile de yakın bir isim. İki şirket de almış olduğu kamu ihaleleriyle dikkat çekiyor. Kandaş, Ottotek İnşaat şirketiyle toplamda 10 kamu ihalesi aldı. Kandaş’ın diğer şirketi Enam Taahhüt İnşaat da kamudan toplamda 43 ihale aldı. 

TOKİ nin Hatay, Osmaniye ve Malatya’daki 7 milyar TL lik konut ihalesi tepki çekti!

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, Defne’de 5. Bölge 1. Etap için toplamda 732 adet konut inşaatı için 30 Ocak'ta ihaleye çıkıldı. Pazarlık usulü ihaleyi 1 milyar 956 milyon liraya Binbay İnşaat ve Arter Taahhüt İnşaat şirketi aldı. Binbay şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Binbay, 2018 yılındaki seçimlerinde AKP’den Siirt vekil aday adayı olmuştu. Binbay İnşaat, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan 22 kamu ihalesi aldı.  Malatya Darende’de toplamda 256 adet konut 4 adet dükkan ve 1 adet ilkokul inşaatı için çıkılmış olan ihaleyi 687 milyon liraya Halil Koç ve MFK Mühendislik İnşaat iş ortaklığı aldı. MFK Mühendislik’in sahibi Mustafa Feyzi Koç’un  iktidara yakınlığıyla bilinen yerel haber sitesinin bulunduğu belirtiliyor. Söz konusu şirket toplamda 24 kamu ihalesi aldı.

Ayrıca Osmaniye’de toplamda 1017 adet konut yapımı ihalesini Aydur İnşaat aldı. Söz konusu ihalenin toplam bedeli 2 milyar 368 milyon Türk Lirası. Şirket toplamda 47 kamu ihalesine imza attı.

Kira krizi Meclis'e gidiyor: CHP'den şehirlerde yerleşik yaşayanların kira fiyatlarından etkilenmemeleri için öneriler!

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor! 

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!


Geri Dön