Toki

TOKİ'ye başvuruda bulunan İstanbullular aman dikkat! Arsa kurasını bekleyenlere müjde! Sonunda belli oldu!

TOKİ tarafından İstanbul'daki arsa başvuruları ile ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. İşte detaylar!Başvuru sahiplerinin uzun bir süredir ilgi ile takip ettiği konu açıklığa kavuştu

TOKİ İlk Evim Arsa Projesi çerçevesinde yapılan açıklamada, kuraların çekileceği tarih belli olduğu belirtildi. Başvuru sahiplerinin uzun bir süredir ilgi ile takip ettiği konu açıklığa kavuştu. TOKİ’den gelen bu açıklama, İstanbul'da arsa için başvuranları ilgilendiriyor.

İşte haberin ayrıntıalrı...

TOKİ İlk Evim Projesi, ülke genelinde yer alan ve TOKİ tarafından inşa edilen konutlara sahip olmak isteyen gençlere yönelik bir proje. Bu proje kapsamında ise, gençler uygun fiyatlarla konut sahibi olabilme imkanına kavuşabilecekler.

İlk Evim Arsa Projesi de TOKİ tarafından gençlere yönelik olarak sunulan bir arsa proje olarak uygulamaya alınmıştır. Bu proje çerçevesinde, gençler uygun fiyatlara arsa satın alarak, kendi evlerini inşa etme olanağına sahip oluyorlar. Bu vesile ile gençler kendi bütçelerine uygun evlerini yapabilirler. TOKİ tarafından yapılan açıklamada, İlk Evim Arsa Projesi kapsamında İstanbul'daki müstakil arsa başvuruları için hak sahibi belirleme kurasının noter huzurunda seyircisiz bir şekilde 27 Mart günü saat sabah 10'da Bilkent Plaza'da yapılacağı belirtildi. Bu kuraya aynı zamanda  TOKİ'nin Facebook, Twitter ve Youtube hesaplarından anlık olarak takip edilebilir.

TOKİ TAKSİTLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ çekilişlerinde hak sahibi olanlar belli olmaya başladı. Yapılan çekilişlerde adları çıkan ve ev sahibi olma heyecanı yaşayan pek çok kişi ödemeler ile ilgili takvimi sorguluyor. Sosyal konut taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlıyor. TOKİ henüz bir ödeme takvimi yayınlamadı.

TOKİ SÖZLEŞMESİ İMZALAMADIM NE OLUR?

TOKİ kurasında ismi çıkan kişiler eğer sözleşmesini imzalamazlarsa, banka komisyonu, damga vergisi ödemez ise ve bunun ile birlikte konut tesliminde KDV yatırmayan hak sahibi vatandaşlarının konut alma hakları iptal edilme durumu yaşanır.

TOKİ'DEN ALINAN EV KİRAYA VERİLEBİLİR Mİ?

TOKİ’den konut almaya hak kazanan kişilerin merak ettiği sorular arasındadır. TOKİ'nin resmi web sitesinde yer verilen açıklama şu şekildedir: Konut sahipleri konutlarını kiraya verebilir. İstisnai hallerde olan 3+1 konutlarda ise kiraya verilebilmesi hususu İdaremiz inisiyatifinde bulunmaktadır.