Toki

TOKİ’ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyası yarın resmen başlıyor. 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yurttaşlardan gelen yoğun talep üzerine geri ödemeleri süren konut ve iş yerleri için 'Yüzde 25 İndirim Kampanyası' başlattı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim yapılacak.

Söz konusu indirim kampanyasından faydalanmak isteyen vatandaşlar, 23 Eylül – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında başvurularını yapacak.


KISMİ ÖDEME İMKANI SUNULUYOR


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak yurttaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak kaydıyla gerçekleştirecekleri peşin ödemelerde, yüzde 25 indirim kampanyasından kısmi şekilde yararlanabilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 18 EKİM 2024

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyasından  isteyen konut ve iş yeri alıcıları, 23 Eylül – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında ilgili bankaya başvurularını yapabilecek. Verilen bilgilere göre söz konusu bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında herhangi bir indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASINDAN YARARLANMA ŞARTLARI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması zorunluluğu aranıyor.  Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun olmaması da aranan şartlar arasında yer alıyor.

Söz konusu kampanyadan, geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılının Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları faydalanabiliyor. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecek.

 

Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!

Emlak alım-satım harcına yeni düzenleme geliyor! İndirim için yasa tasarısı sunulacak!

Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!