07 / 09 / 2024

Topkapı 29 projesinde işçi krizi! 3 aydır maaş verilmiyor...

Topkapı 29 projesinde işçi krizi! 3 aydır maaş verilmiyor...

Akzirve tarafından Zeytinburnu'nda inşa edilen “Topkapı 29” projesinde çalışan işçiler 3 aydır maaş alamadıklarını söyledi. İşçiler firmanın sürekli taşeronu oyaladığını aktardı.



Zeytinburnu Ambarlar’da yer Topkapı 29 projesinde  uzun süredir birçok farklı alanda çalışan inşaat işçileri BirGün’e konuştu. İşçiler yaklaşık 3 aydır maaşların ödenmesini söyledi.

ÜÇ AYDIR ÖDEME YAPILMADI

İsmini vermek istemeyen bir inşaat işçisi yaşadıkları şöyle aktardı: “Burada çalışan yaklaşık 500 kişi var. Herkes mağdur durumda. Kimisi iki aydır alamıyor parasını, kimisi üç…

Ben yaklaşık iki buçuk yıldır bu projede çalışıyorum. Son üç aydır hiç ödeme alamadık. Taşeron firmaya gittiğimizde ‘Akzirve ödeme yapmıyor, biz de size veremiyoruz’ diyorlar.” dedi.

HER CUMA ÖDEME YAPACAKLAR...

Aynı şantiyede çalışan bir diğer işçi de 2 aydır parasını alamadığı belirtirken “Önceleri mesaiye kalan işçiler için akşamları firma kumanya sağlıyordu, artık bu da verilmiyor.

Yemek parasını bile cebimizden veriyoruz. Her cuma ödeme yapacağız diyorlar fakat bu cumalar hiç bitmiyor. Bugün (dün) cuma günü, sizinle görüşürken de sözde bu gün ödeme yapacaklar. Her hafta aynı hikâye… 3 aydır taşeron firmadan 1 lira ödeme alamadık. Kredi borçlarım kapıya dayandı” dedi.

Topkapı 29 projesinde işçi krizi! 3 aydır maaş verilmiyor...

ZEYTİNBURNU AMBARLAR, SUUDİLER'E SATILDI…

80 ortaklı İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’ne (NAKO) ait araziyi Suudi Arabistanlı Al
Qemam Holding'in Türkiye'deki yatırım şirketi Akzirve Gayrimenkul satın aldı.

Uzun süredir dev holdinglerin peşinde olduğu Zeytinburnu Ambarlar Sitesi arazisinin satışı gerçekleşti.
180 ortaklı İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’ne (NAKO) ait araziyi Suudi Arabistanlı Al
Qemam Holdingin Türkiye'deki yatırım şirketi Akzirve Gayrimenkul satın aldı. Akzirve, 120 dönümlük
arazi için ambar başına sosyal tesislerle birlikte 1 milyon dolar ödeyecek.

245 ambarın bulunduğuarazi için toplam 245 milyon dolar ödenecek. Ayrıca, vergi masrafl arı da Akzirve’ye ait olacak.  Zeytinburnu Ambarlarını toplam 245 milyon dolara satın alan Akzirve’nin sahibi İbrahim Ali Ahmad
Maasfeh, Ürdünlü.

Türkiye’de Antalya Ticaret Sicili’ne kayıtlı Yeşil Zirve Gayrimenkul ile Faris Mermer adlı iki şirketle faaliyet gösteriyor. Akzirve Gayrimenkul bu iki şirketin ortaklığı.

10 Aralık 2009’da kurulmuş. Akzirve Gayrimenkul, AL Qemam Holding Co. bünyesinde. Bu holdingin iki ana şirketi Al Mada ve Al Mulhem’in merkezi Suudi Arabistan’da bulunuyor. Şirket 35 yıldır inşaat ve inşaat
malzemeleri tedarikçiliği yapıyor.

Ortadoğu’daki özel projelerine, Antalya’da bulunan mermer fabrikasında imalat yapıyor. Akzirve Gayrimenkul, İstanbul’da Bahçeşehir, Kartal, Tuzla, Ataşehir, Şişli ve Beşiktaş’ta, ayrıca Antalya’da gayrimenkuller, projeler geliştirdi.

Topkapı29 projesinin 2. etabı kefilsiz kredisiz 29 ay vade fırsatıyla satışa çıktı! 

Akzirve Topkapı29'da kefilsiz, kredisiz 72 ay vade fırsatı!

Geri Dön