Kent Haberleri

Toplam 4 bin 159 okul deprem riski altında! Hangi ilde kaç okul riskli?

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) yaptığı bilimsel bir çalışma sonucunda Türkiye genelinde toplam 4 bin 159 okulun deprem riski altında olduğunu açıkladı. Peki hangi ilde kaç okul riskli? Fakat Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) yaptığı bilimsel bir çalışma sonrasında Türkiye genelinde toplam 4 bin 159 okulun daha yıkıcı etkisi olduğunu açıkladı

Kahramanmaraş depreminden sonra İstanbul'da riskli görülen toplam 93 okul boşaltılarak başka yere taşınmıştı. Fakat Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) yaptığı bilimsel bir çalışma sonrasında Türkiye genelinde toplam 4 bin 159 okulun daha yıkıcı etkisi olduğunu açıkladı. Peki hangi ilde kaç okul riskli?

TOPLAMDA 4159 OKUL RİSKLİ!

JMO, Türkiye'nin deprem riski en yüksek alanlarında bukunan okullara yönelik raporunu yayımladı. Raporda ülke genelinde 191 okulun fay zonunun 50 salınım alanına 50 metre gibi çok kısa bir mesafede olduğuna işaret edildi.

0.50g ve üstü ivme değerleri baz alınarak oluşturulan risk haritası içerisine 4 bin 159 okulun risk altında olduğu açıklandı.

Rapora göre yüksek deprem riski altında bulunan 4 bin 159 okulun bulunduğu iller tek tek açıklandı. Bu iller; Adıyaman, Amasya, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bolu Bursa, Çanakkale, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Muş, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Yalova, Çorum.

EN ÇOK RİSKLİ OKUL KOCAELİ'DE YER ALIYOR!

Rapora göre, 6.5 ve daha büyük yıkıcı depremlerin yaşanabileceği alanlarda bulunan 4 bin 159 okulun 580'i Kocaeli'de yer alıyor.

Sakarya, Muş, Bingöl, Aydın ve Tokat gibi illerde de 250'nin üzerinde okul riskli bölgelerde bulunuyor. İstanbul’da taşınan sadece 93 okulda yaklaşık 52 bin öğrenci ve 2.765 öğretmen olduğu göz önüne alındığında 4 bin 159 okulda yüz binlerce öğrenci öğrenim görmekte.

 


İşte okulların riskli bölgelerde olduğu sıralama:

Malatya'daki depremde hasar gören okullar yeniden yapılıyor!

Okulların açılmasına saatler kala son dakika gelişmesi! İstanbul’da 93 okula tahliye kararı!

Artvin'de yıkım kararı verilen okul geçici binasına taşındı!

İPKB’nin güçlendirdiği 37 okul hizmete açılıyor!