Ekonomi

Toplam ciro endeksi Ekim'de yüzde 124,8 yükseldi! İşte sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerindeki o rakamlar...

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, ekim ayında, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 124,8 arttı. İşte ayrıntılar... Açıklanan resmi verilere göre; mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi ekimde aylık bazda yüzde 3,9 yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ekim 2022'ye ilişkin ciro endeksleri açıklandı. Açıklanan resmi verilere göre; mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi ekimde aylık bazda yüzde 3,9 yükseldi. 

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 124,8 arttı. 

İşte ayrıntılar...

Sanayi ve inşaat ciro endeksleri

Sanayide takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, ekim ayında yıllık bazda yüzde 112,1 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi ise ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 3,5 artış gösterdi. 

İnşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, ekim ayında yıllık bazda yüzde 113,7 yükseldi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksinde ise bir önceki aya kıyasla yüzde 3,9 yükseliş gerçekleşti. 

Ticaret ve hizmet ciro endeksleri

Takvim etkisinden arındırılmış ticaret ciro endeksi senelik bazda yüzde 125,9 yükseliş kaydetti. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi aylık bazda ise yüzde 4,3 arttı. 

Hizmet sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi ekimde geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 155,4 artış gösterdi.  

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksinde de aylık bazda yüzde 3,1 oranında yükseliş gerçekleşti.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi Eylül verilerine göre de toplam ciro yıllık yüzde 134.1 yükselmişti. 

Toplam cironun alt detaylarına bakıldığında; Eylül ayında yıllık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 125,0, inşaat ciro endeksi yüzde 118,9, ticaret ciro endeksi yüzde 132,2, hizmet ciro endeksi yüzde 165,6 yükseliş kaydetmişti.

Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi (2015=100) de Eylül ayında aylık yüzde 3,8 artış gösterdi.

Kamu personeli alım ilanları duyuruldu! 3 Bakanlık personel alacak! Hemen bakın! İşte başvuru detayları...

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği Aralık 2022 ödemeleri hesaplara yattı mı? Kontrol edin!

1 Ocak 2023 asgari ücret zammını duyanın nutku tutuldu! Dedikleri tek tek çıkan İslam Memiş tahminini resmen değiştirdi