01 / 05 / 2024

Konut mağduriyeti TBMM gündeminde!

Konut mağduriyeti TBMM gündeminde!

Konut alma hayaliyle alın teri dökerek biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran binlerce konut mağdurunun sorunları Meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, TBMM’ye sunduğu önergede, söz konusu sorunun araştırılmasını talep etti.



Başlarını sokacak bir ev alma hayaliyle biriktirdikleri paraları inşaat firmalarına kaptıran binlerce konut mağdurunun sorunları Meclis gündemine taşındı. 

Sayısı 100 bini bulan mağdurlar geçen yıl  Kasım ayında İstanbul'dan yola çıkarak Ankara'ya ulaşmış ve taleplerini iletmişti. 

İstanbul’da mağduriyet yaşanan projeler ise şu şekilde; Samsun Tower, Bulut İnşaat, Yeşil İnşaat, Osmanlı İnşaat,  Makromtek, Fi-Side, Ukra İnşaat, Caprice Gold, Garanti Koza, Dumankaya Modern, Has İnşaat, Yaşam Merkezi, Acunkent ve Tac Mahal.

Yüzbinlerce vatandaşın mağduriyetini Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ise konunun araştırılması için TBMM Başkanlığı’na bir önerge verdi. Verilen önergede "Barınma hakkı, temel hak ve özgürlükler kapsamında ele alınmalı ve bu yaklaşımla çözüm yolları aranmalıdır. Türkiye genelinde tamamlanamayan mesken inşaat ve projeleri nedeniyle oluşan konut mağduriyetlerinin boyutlarının belirlenmesi, sorunların tespit edilmesi ve yaşanan mağduriyetin giderilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması gerekmektedir" ifadeleri yer aldı. 

Verilen soru önergesi şu şekilde: 
Konut mağduriyeti TBMM gündeminde!
Konut mağduriyeti TBMM gündeminde!
Konut mağduriyeti TBMM gündeminde!

 

Mağdurlardan Ümit Beyaz'a teşekkür

Konut Mağdurları Platformu ve Konut Mağdurları İyi Parti İstanbul Vekili Ümit Beyaz'a teşekkür etti. Mağdurların konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

Konut mağdurları sorununu çözme konusunda çalışmalarımız çözüm bulana kadar devam etmektedir.

iYİ PARTİ İstanbul Vekilimiz Ümit Beyaz konuyu çözme konusunda Konut Mağdurları Araştırma Komisyonu kurulmasını bu nedenlere bağlı gerçekçe göstermiştir.

Biz Türkiye’de Konut Mağdurları Platformu ve Konut Mağdurları olarak vekilimize Teşekkür ederiz.


Neler olmuştu?


2011 yılında inşaatına başlanan ve 4 bin vatandaşın etkilendiği Innovia 4 projesi mağduru Özlem Hanelçi'nin düzenlediği organizasyonla TBMM'ye giden konut mağdurları, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu'ya yaşadıkları sıkıntıları anlatmıştı.

Konut satışında, en çok satış yapılan bölge durumunda olan Esenyurt, konut mağduriyetinde en ön sırada bulunuyor. Mağdurlar yarım kalmış büyük toplu konut projelerinin mağdur ettiği yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını talep etmişti.

 


Konut mağdurlarının gözü TBMM'de!

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön