Kent Haberleri

Toplu taşıma için yüzde 57'lik zam hazırlığı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) yüzde 57'lik bir zam talebi ile başlayacak olan toplantı, yarın saat 13.00'da Bakırköy Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapılacak.Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre mega kent İstanbul da bu kentlerden biri olabilir

Özellikle son dönemlerde akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışlar, çoğu kentte toplu ulaşıma zam yapılmasına sebep oldu. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre mega kent İstanbul da bu kentlerden biri olabilir. 

Peki İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi mi? İstanbul ulaşım zammı belli oldu mu? İstanbul'da toplu taşımaya ne kadar zam gelecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Peki İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi mi? İstanbul ulaşım zammı belli oldu mu? İstanbul'da toplu taşımaya ne kadar zam gelecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Cumhuriyet'te yer alan habere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin UKOME toplantısında, nostaljik tramvay, otobüs, marmaray, metrobüs, metro, tramvay,  vapur, deniz otobüsü, minibüs, dolmuş, taksi, okul ve personel servisi gibi şehirdeki toplu ulaşım seçeneklerine zam yapılması önerisi görüşülecek.

İBB'nin yüzde 57'lik zam talebi: UKOME toplantısında masaya yatırılacak

Paylaşılan detaylara göre, belki de en dikkat çekici olan nokta, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 57'lik zam talebi. Söz konusu toplantıya katılım sağlayanların  bu radikal öneri hakkında ne düşüneceği, birçok İstanbullunun merak ettiği konular arasında yer alıyor. Eğer söz konusu bu öneri kabul görürse, mega kent İstanbul'da toplu taşıma kullanan milyonlarca kişi, zamlı tarifelerle karşı karşıya kalacak.

Söz konusu bu toplantı yalnızca fiyat artışlarıyla ilgili değil; aynı zamanda mega kent İstanbul'un yayalaştırma ve parkomat konularını da içerecek. Bu, şehirdeki ulaşım ve yaşam kalitesini doğrudan etkileyebilecek önemli konuların üzerinde duracak.

Toplu taşıma ücretlerinin yüzde 57 oranında artırılması, özellikle ekonomik zorluklarla boğuşan pek çok vatandaşı etkileyecek. Söz konusu bu potansiyel artışın etkileri, özellikle toplu taşıma araçlarını düzenli şekilde kullanan ve gelirleri düşük olan vatandaşlar için daha da hissedilir olabilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin talebine göre, 
Aylık abonman 777 liradan 1.219 liraya
Öğrenci abonmanı 140 liradan 219 liraya
Tam bilet 9,90 liradan 15,5 liraya 
Öğrenci bileti 4,83 TL’den 7,5 TL’ye, 
Taksi indi-bindi 40 TL’den 62 TL'ye çıkacak.

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul günün ilk yarısında yükseldi!

İnşaat malzemesi sanayi endeksi Haziran ayında 71,10 puana düştü!

Devlet hibe desteği ne kadar oldu? KOOPDES hibe desteği ne kadar, kaç TL?