Ekonomi

Toplu taşımaya yüzde 40 zam! İşte yeni zamlı tarife!

Ulaşımını toplu taşımaya ile sağlayanlara kötü haber. Otobüs ve dolmuş fiyatlarına yüzde 40 zam gelecek. İşte detaylar!Sivil ya da öğrenci demeden herkes bu zamdan nasibini alacak

12 Haziran tarihinde dolmuşa 16 Haziran tarihinde ise otobüs fiyatlarına yüzde40 zam yapılacak. Sivil ya da öğrenci demeden herkes bu zamdan nasibini alacak.

İşte ulaşım ücretlerine dair merak edilen tüm ayrıntılar…

ULAŞIM FİYATLARINA YÜZDE 40 ZAM!

Dolar kurunun git gide yükselmesi ile beraber A'dan Z'ye her şeye zam gelmeye başladı. Buna otobüs ve dolmuşlar da dahil.  Otobüs ve dolmuş tarifeleri güncellenecek.

Son bir hafta içinde akaryakıt fiyatlarına yüzde 15 ile yüzde 20 oranında zam gelmesi ulaşım tarifelerin değişmesini kaçılmaz hale getirdi. Şehir içi ulaşımlarda kullanılan toplu taşıma araçları için yüzde 40 zam yapılacağı açıklandı. Artan işçilik ve vergiler neden gösterilerek dolmuşçular yapılan bu zamları yetersiz bulduklarını dile getirdiler.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, tarafından yapılan toplantı ile şehir içi ulaşım ücretlerinin en yakın mesafe ücretleri sivillere 6 TL 50 kuruştan 9 TL'ye çıkartıldı. Öğrencilerden alınan 5 TL 50 kuruş ise 6,5 TL'ye çıkarken, belediye otobüslerinde de 5 TL olan ulaşım ücreti zamla birlikte 6 TL 90 kuruşa yükseldi. Öğrenci için de 4 TL olan ulaşım ücreti 5,5 TL'ye çıkacak. Zanlı tarifeler dolmuşlardan 12 Haziran tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak ve belediye otobüsleri için zamlı fiyatlar 16 Haziran tarihinde uygulamaya konulacak.

Kent merkezinde şoförlük yapmakta olan Mahmut Kara İse yaşanan artışın yeterli olduğunu belirtti. Akaryakıt fiyatlarında görülen hareketlenmelerden dolayı dolmuş ücretlerinin tatmin edici olduğunu belirten Kara, "Akaryakıt fiyatlarına zam gelmeyecek ise 8 lira yeterli olabilirdi. Ancak piyasanın hareketli olmasından sanırım böyle bir zam yapılma kararı alındı" dedi.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ise bu konuya dair şunları söyledi; ekonomik koşullar altında zamların kaçınılmaz olduğunun vurguladı. Dolmuş fiyatlarına en son 11 ay önce zam uygulandığını dile getirdi ve Usta, yapılan zam oranını düşük kaldığını belirtti.

Emeklinin zam rotası çizildi! İşte emekliler böyle zam alacak!

 

Bungalov ev için imar gerekir mi? Bungalov evlerin bakımı maliyetli mi?

Kurban Bayram öncesi o şehre talep arttı!