Kent Haberleri

Toprağına bunu eken çiftçi çuval çuval parayı kasasına koyup rahatına bakıyor

Çiftçiler şu anda en çok hangi ürünlerin para ettiğini merak ediyor. İşte toprağına eken çiftçilerin paraya para demedikleri bir ürün daha. Çiftçiler için önemli bir öneri geldi

Çiftçiler tarım maaliyetlerinin yüksek olmasının ardından hangi ürünlerin daha fazla kazandırdığını merak etmeyen başladı. Çiftçiler için önemli bir öneri geldi. Bu ürünü eken çiftçiler yüksek ücretler kazanabiliyor. 

 

İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı bir meyvedir. Tropikal meyveler sınıfına girmektedir. Ülkemizde ve Avrupa’nın tamamında ciddi bir pazar payına sahiptir. Yetiştiricilik açısından değerlendirildiği zaman potansiyeli yüksektir.

Doğrudan meyve olarak tüketilebildiği gibi çeşitli içecek karışımlarında da yoğun olarak kullanılmaktadır. İlaç ve kozmetik sektöründe de ananas kullanımı yoğun olarak vardır. Son yıllarda dekorasyon amacıyla da ananas kullanımı bulunuyor. Narin bitkiler sınıfında yer almaz. Bu da yetiştiricilik açısından daha avantajlı bir durumda olmanızı sağlamaktadır.

ANANASIN SAĞLIĞA BAŞKA FAYDALARI VAR MI?

Ananas meyvesinden günlük C vitamini değerinizin üçte birini alabilmek mümkündür. Ayrıca C vitamini, kanser, kalp hastalığına karşı savaşmaya yardımcı olur. Manganez: Ananas, günlük manganez değerinin %100'den fazlasına sahiptir. Bu vitamin sayesinde metabolizma güçlendirilerek, kemik oluşumuna katkı sağlanabilir.