Ekonomi

Toprak Mahsülleri Ofisi duyurdu! Yemlerle ilgili önemli gelişme

TMO mayısta yem bitkilerini yem sanayicilerine destekli fiyattan satmayı sürdüreceğini duyurdu.Üreticilerin bu zarardan daha az etkilenmesi için Mayıs'ta da yem bitkileri destekli fiyattan satılacak

Tarımda son dönemde yaşanan sıkıntılar, üreticileri de bir hayi etkiledi. Üreticilerin bu zarardan daha az etkilenmesi için Mayıs'ta da yem bitkileri destekli fiyattan satılacak. TMO'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Ofis, uyguladığı alım ve satış politikaları ile hububat piyasalarında istikrarı sağlarken, üreticiler ve tüketiciler arasındaki dengeyi de tesis ediyor. 

YEM MALİYETLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ HEDEFLENİYOR

Bu kapsamda, 2021 yılı hasat döneminde yaşanan kuraklığın ardından gereken tedbirleri ivedilikle alan TMO, iştigal alanına giren ürünlerde piyasadaki arz açığını gidermek üzere çalışmalara başladı.

TMO, söz konusu çalışmalardan biri olan yem regülasyonu çerçevesinde, stoklarındaki yem ham maddelerini 2021 Temmuz'dan itibaren besici ve yetiştiriciler ile yem üreticilerine satışa açarken, bu çalışmayla hayvancılık sektörünün yem maliyetlerinin düşürülmesi hedeflendi. Yapılan uygun fiyatlı ham madde satışları ile hayvancılık sektörüne ve ülke ekonomisine katkı sağlandı.

Tarımsal destek ödemeleri yapıldı mı? 14 Mayıs 2022 tarihinde Bakan Kirişçi'den açıklama geldi

Doların krallığı ne zamana kadar devam edecek? Dolar bu hafta ne olur?

Petrol fiyatları yükseliyor! Petrolün varil fiyatı bugün ne kadar? 14 Mayıs 2022 brent petrolde son dakika...