03 / 05 / 2024

Torbalı OSB'de altyapı çalışmalarına başlanıyor!

Torbalı OSB'de altyapı çalışmalarına başlanıyor!

İmar planlan tamamlanan Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nde (Torbalı OSB), şubat ayından itibaren altyapı çalışmaları başlayacak. Bölgede yatırım yapmak isteyen firmalar yıl sonunda tesislerinin inşaatına başlayabilecekler



İmar planlan tamamlanan Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nde (Torbalı OSB), şubat ayından itibaren altyapı çalışmaları başlayacak. Bölgede yatırım yapmak isteyen firmalar yıl sonunda tesislerinin inşaatına başlayabilecekler. 45 fabrikanın kurulacağı OSB'de 5 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Torbalı OSB, ilk olarak 1996 yılında Resmi Ga-' zete'de yayımlanarak yatırım programına alınmıştı.

Uzun yıllardır faaliyete alınması için ça-lışmalar yapılan Torbalı OSB'de imarplanlarının tamamlanmasının ardından altyapı yatırımlarına başlayacaklarını dile getiren Torbalı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, altyapı inşaadan ipn ocak ayında teklifleri alacaklarını söyledi. Bölgede altyapı yatırımlarını aşama aşama yapacaklarım, bu nedenle 2011'de yannm yapmak isteyen firmaların yıl sonuna kadar fabrika temellerini atabileceklerine işaret eden Dönmez, altyapı çalışmalarını 1.5 yıl içinde tamamlamayı planladıklarını anlattı.

Torbalı OSB'de 45 tesisin kurulacağını ve 5 bine yakın kişiye istihdam sağlanacağını , ifade eden Dönmez, 'Bölgemizde bugüne kafdar birçok çalışma yapıldı. Artık yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Bölgemizin yüzde 70'i dolu. Bölgemizde her sektörden fabrika kurulacak. Toplam alanımız 67 hektar' diye konuştu. Dönmez, 'Torbalı Kabacakın Mevkiinde ve Yeniköy-Ahmedi Köyü Karayolu'na cepheli olan bölgemiz, ilçe merkezine 6, İzmir'e ise 50 kilometre mesafede. Demiryoluna 4 kilometre uzaklıkta olan bölgemiz  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı'na ise sadece 30 kilometre uzaklıkta' diyerek, şunlan kaydetti: 'Altyapı konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Otoyola ve demiryoluna da çok yakınız. İzmife bu kadar yakınlıkta olan ve bu kadar çok avantajı bünyesinde barındıran bölgemize yeni yannmaların da ilgi göstereceğini düşünüyoruz.'

100 hektarlık alanı da istiyorlar

İzmir-Aydın otoyolunun yapımı sırasında şantiye sahası olarak kullanılan bölgenin yanında 100 hektarlık bir alanın da bulunduğunu dile getiren Dönmez, bu alanı da genişleme sahası olarak değerlendirmek istediklerini kaydetti. Bu konuda Karayolları Genel Müdürlüğü'ne başvuru yaptıklarını ifade eden Dönmez, bu alanında organize sanayi bölgesine kazandırılması ile 50'nin üzerinde yeni fabrika daha kurma şanslarının olacağını sözlerine ekledi.
Dünya

 


Geri Dön