29 / 04 / 2024

Torbalı Ravza Konakları, ses yalıtımıyla dikkat çekiyor!

Torbalı Ravza Konakları, ses yalıtımıyla dikkat çekiyor!

37 daireden oluşan Torbalı Ravza Konakları tamamlandı. Akkale İnşaat tarafından satışa sunulan daireler, ses geçirmez ve ısı yalıtımlı özelliği ile dikkat çekiyor. İşte konutların özellikleri...



MAE Müteahhitlik ile Almanya'da yaşayan ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Mehmet Ali Akbaş, yaklaşık 3 yıl önce firmasını Torbalı'ya taşımıştı. Torbalı'daki inşaat sektörüne yön vermeyi hedefleyen Akbaş, ilk projesini de tamamladı. Koruluk Mevkii'nde 3 bin 350 metrekarelik alanda yeni bir yaşam alanı oluşturan Akbaş. Ravza Konakları'nda daire satışlarının başladığını kaydetti. 5 blok toplam 37 daire I dükkandan oluşan site birçok özelliğiyle ilkleri bünyesinde bulunduruyor. Süper lüks dairelerin en büyük özelliği ise ses geçirmez olmaları. Binada çift duvar yöntemi kullanılırken, ayrıca sesin geçmemesi içinde çeşitli malzemeler yapım aşamasında kullanılıyor. Akıllı ev teknolojisini de kullandıklarını kaydeden Akbaş: "Üst kattaki vatandaş ne kadar gürültü yaparsa yapsın, alt kattaki bunu duymayacak bile. Binadaki asansörün sesi dahi ev halkına ulaşmayacak" dedi. 


AKILLI EVLER


Uzun yıllar boyunca Almanya'da inşaat sektöründe boy gösteren Mehmet Ali Akbaş, 3 yıl önce Torbalı'ya kesin dönüş yaptı. Ardından da Akkale İnşaat'ı kuran başarılı iş adamı, projelerini hayata geçirmek için kolları sıvadı. Koruluk Mevkii'nde 3 bin 350 metrekarelik alanda 5 binadan oluşan bir site yapılması için ilk kazma Ekim 2014'te vuruldu. Projede 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplamda 37 daire bir de dükkan yer alıyor. Büyük bir titizlikle inşa edilen daireler tamamlanırken, son rötuşlar yapılıyor. 

Daireler 140 metrekare ile 100 metrekare büyüklüğe sahip. Evlerde, klima. ankastre. 82 ekran TV. alarm sistemi. yangın sensöri. doğalgaz, ebeveyn banyosu, merkezi uydu sistemi gibi birçok özellik bulunuyor. İç tasarımda kapılar mobilya kapı olarak belirlenirken. led ışıklar ve duvar kağıtları da kullanıldı.


İZOLASYONDA ALMAN MODELİ


İnşaatta tamamen birinci sınıl" malzemeleri kullandıklarının altını çizen Akbaş, kaliteli malzemenin yanı sıra kaliteli işçilikle de sektörde fark oluşturduklarını söyledi. Binanın görselliğini bozan ve dışarıda bulunan klima peteği ile doğalgaz kombisi için yeni bir tasarım yaptıklarını söyleyen Mehmet Ali Akbaş, "Kombi ve klima peteği genellikle evlerin dış görüntüsünü bozuyor. Bizde bunları gizleyerek, binalarımızda görüntü kirliliğinin önüne geçeceğiz. Ayrıca ses yalıtımına büyük önem veriyoruz. 

Ses yalıtımı ile binanın ısınmasında da yüzde 40 tasarruf elde edilecek. 

Almanya'daki izolasyon sistemini binalarımızda uygulayacağız. Artık komşular gürültü yüzünden karşı karşıya gelmeyecek. Sitemiz içerisinde çocuk oyun alanları, yeşil alan ve kamelyalardan oluşan bir de peyzaj düzenlemesi olacak" şeklinde konuştu.


Binada çift duvar yöntemi kullanılırken, ayrıca sesin geçmemesi içinde çeşitli malzemeler yapım aşamasında kullanılıyor. Akıllı ev teknolojisini de kullandıklarını kaydeden Akbaş: "Üst kattaki vatandaş ne kadar gürültü yaparsa yapsın, alt kattaki bunu duymayacak bile. Binadaki asansörün sesi dahi ev halkına ulaşmayacak" dedi.


VAAT ETMİYORUZ, YAPTIK GELİN GÖRÜN


Akıllı ev teknolojisini kısmi olarak bu projelerinde uygulayacaklarını ifade eden Akbaş, sektörde fark oluşturacak yeniliklere imza atacaklarını söyledi. Özel bir sistemle çalıştıklarını dile getiren Mehmet Ali Akbaş: "İnsanlar, zaten gün boyu gürültülü ortamlarda çalışıyor. Stresli oluyor. 

Eve geldiklerinde huzurlu bir ortam ister. Biz insanlara bunu sunuyoruz. İnsanlara ömür boyu oturacakları bir ev tasarlıyoruz. Tek derdimiz, insanlar bu evleri kullanmaya başladıklarında, 'Helal olsun, çok güzel yapmışlar' demelerini sağlamak. İnsanlara boyalı evler değil huzurlu evler sunuyoruz. Söylediklerimizin tamamını yaptık. Vaat etmiyoruz, yaptık gelin görün" diyerek sözlerini noktaladı. 


Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön