Kent Haberleri

Torbalı'da imar adaletsizliği!

Bina ve küçük apartman yapmak isteyen vatandaşlara, 3 kattan daha yüksek binalar için inşaat ruhsatı verilmemesine karşın, aynı bölgelerde 8 kattan oluşan lüks apartmanlar yükseliyor.

İNŞAAT sektörünün hızla geliştiği ve her gün yeni bir lüks binanın yükseldiği Torbalı ve bağlı mahallelerinde zaman zaman, imar adaletsizliği yaşanıyor. Müstakil bina ve küçük apartman yapmak isteyen vatandaşlara, 3 kattan daha yüksek binalar için inşaat ruhsatı verilmiyor. Ancak büyük firmalar tarafından yaptırılan site ve toplu konut alanlarında 8 kaili binalara kadar inşaat ruhsatı veriliyor. İlçenin bazı mahallelerinde, imara kapalı olduğu gerekçesi ile tek katlı bina izni dahi verilmezken, imara kapalı olduğu söylenilen bir çok yerde fabrika ve apartmanlar boy gösteriyor. İmar sorunu ile mağduriyet yaşadıklarım ifade eden ve imar sorunun çözülmesini isteyen vatandaşlar, bazı firmaların yüksek binalarına nasıl imar verildiği konusunda ise kendilerinin aydınlatılmasını istiyorlar. 


VATANDAŞA YASAK FİRMALARA SERBEST 

ÇAPAK Beş Evler'in imara kapalı olduğu gerekçesi ile mevcut evlere çivi çakılması dahi yasakken bölgede fabrikaların yükselmesi ve Yeni Mahalle'nin imar sorunu defalarca gündeme gelmişti. Bu kez imar sorunu Ayrancılar'da boy gösterdi. Ayrancıların bir çok yerinde vatandaşlara 3 kattan fazla imar izni verilmezken, sekizer kattan oluşan toplu konutlar boy gösterdi. İmar sorununda çözüm beklediklerini ifade eden bir vatandaş. "En fazla üç katlı bina yapabileceğimizi söylüyor. Ancak bir bakıyoruz ki dibimizde 8 katlı binalar yükselmiş. Bu imar vatandaşa yasak, firmalara yasak mı? Biri bizi aydınlatsın" ifadelerinde bulundu. 



Torbalı Ege Gazetesi