Genel

Toros Tarım'ın Mersin arazisine polipropilen üretim tesisi yapılacak!

Tekfen Holding ortaklıklarından Toros Tarım hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya tarafından Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması tasarlanan 500 bin ton/yıl kapasiteli polipropilen üretim tesisi için ön hazırlık ve etüt çalışmaları başlatıldı...

Tekfen Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yatırım planlama süreci hakkında açıklama yaptı.

Tekfen Holding'in bağlı ortaklıklarından Toros Tarım hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya tarafından Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması tasarlanan 500 bin ton/yıl kapasiteli polipropilen üretim tesisi için ön hazırlık ve etüt çalışmaları başlatıldı.  

Bu çerçevede, halen geliştirme ve planlama sürecinde olan tesisle ilgili resmi ÇED süreci başlamış, mevcut arazinin topografik ölçümlemeleri tamamlanmış, arazinin imar planlarındaki niteliğinin "özel endüstri bölgesi"ne dönüştürülmesine yönelik başvuru yapıldı. 

Diğer taraftan, üretim lisansör firması seçimi ile uzun vadeli hammadde temini için çeşitli tedarikçilerle ve ürün satışı için ise çeşitli potansiyel müşterilerle görüşmeler, yatırıma ortaklık tesisi ve finansal kaynak temini için temas ve görüşmeler, tesise propan tedariki için yapılması planlanan dolfen ile ilgili olası işbirlikleri konusunda görüşmeler, pazar araştırmaları gibi yatırımın yapılabilirliğini etkileyebilecek çeşitli konularda çalışmalar halen devam etmekte olup tüm bu görüşmeler ve çalışmalar çerçevesinde hazırlanacak olan yatırım fizibilitesinin sonuçları Yönetim Kurulumuzun değerlendirmesine sunulacak. Yönetim Kurulumuzun sunulan fizibiliteyi onaylaması durumunda yatırımın gerçekleştirilmesi konusunda nihai karar alınacak. 

Tekfen Holding'in KAP açıklaması: 
Bağlı ortaklıklarımızdan Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Toros Tarım) hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya Sanayi A.Ş. tarafından Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması tasarlanan 500.000 ton/yıl kapasiteli polipropilen üretim tesisi için ön hazırlık ve etüt çalışmaları başlatılmıştır.  

Bu çerçevede, halen geliştirme ve planlama sürecinde olan tesisle ilgili resmi ÇED süreci başlamış, mevcut arazinin topografik ölçümlemeleri tamamlanmış, arazinin imar planlarındaki niteliğinin "özel endüstri bölgesi"ne dönüştürülmesine yönelik başvuru yapılmıştır. 

Diğer taraftan, üretim lisansör firması seçimi ile uzun vadeli hammadde temini için çeşitli tedarikçilerle ve ürün satışı için ise çeşitli potansiyel müşterilerle görüşmeler, yatırıma ortaklık tesisi ve finansal kaynak temini için temas ve görüşmeler, tesise propan tedariki için yapılması planlanan dolfen ile ilgili olası işbirlikleri konusunda görüşmeler, pazar araştırmaları gibi yatırımın yapılabilirliğini etkileyebilecek çeşitli konularda çalışmalar halen devam etmekte olup tüm bu görüşmeler ve çalışmalar çerçevesinde hazırlanacak olan yatırım fizibilitesinin sonuçları Yönetim Kurulumuzun değerlendirmesine sunulacaktır. Yönetim Kurulumuzun sunulan fizibiliteyi onaylaması durumunda yatırımın gerçekleştirilmesi konusunda nihai karar alınacaktır.  

Yatırım sürecine ilişkin somut gelişmeler olması halinde gerekli açıklamalar yapılacaktır.